20 perc alatt meleg vacsora? Krémes, sajtos olasz tésztát mutatunk

3
Nyomtatás
facover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerű, ám annál ízletesebb tésztát sok mindennel lehet izgalmasabbá tenni, mutatjuk az alapot, aztán, ha szeretnéd, cifrázd bátran.

A Rómában született minimalista tésztaétel vajas, parmezános szósszal készül. A gyorsan összedobható tészta Amerikában nagyon kedvelt, nem is csoda, hisz isteni finom és laktató.

A vajas, parmezános tésztát sok mindennel izgalmasabbá teheted: ha az egyszerű ízeket kedveled, akkor egy kevés szerecsendió vagy frissen aprított bazsalikom (8-10 levél), esetleg petrezselyem (1 csokor) mehet a szószba. Ha azonban húsimádó vagy, akkor sonka, sült csirke, rák vagy zöldségek gazdagíthatják az ínycsiklandó tésztás ételt.

Fettuccine Alfredo

fact

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dekagramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 deciliter főzőtejszín
  • 12 dekagramm parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • 50 dekagramm tészta (fettuccine vagy tagliatelle)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzzük ki a csomagoláson írtak szerint (a főzővizet tegyük félre, 1-2 merőkanállal mehet a szószhoz, ha szükségesnek érezzük).

A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk. Körülbelül 1-2 perc után a tejszínt és a reszelt parmezánt is adjuk a fokhagymához. Főzzük addig, míg a sajt elolvad.

A tésztát és a szószt forgassuk egybe, tálalásnál őrölt borssal szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon