20 perc alatt meleg vacsora? Krémes, sajtos olasz tésztát mutatunk

facover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű, ám annál ízletesebb tésztát sok mindennel lehet izgalmasabbá tenni, mutatjuk az alapot, aztán, ha szeretnéd, cifrázd bátran.

A Rómában született minimalista tésztaétel vajas, parmezános szósszal készül. A gyorsan összedobható tészta Amerikában nagyon kedvelt, nem is csoda, hisz isteni finom és laktató.

A vajas, parmezános tésztát sok mindennel izgalmasabbá teheted: ha az egyszerű ízeket kedveled, akkor egy kevés szerecsendió vagy frissen aprított bazsalikom (8-10 levél), esetleg petrezselyem (1 csokor) mehet a szószba. Ha azonban húsimádó vagy, akkor sonka, sült csirke, rák vagy zöldségek gazdagíthatják az ínycsiklandó tésztás ételt.

Fettuccine Alfredo

fact

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dekagramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 deciliter főzőtejszín
  • 12 dekagramm parmezán
  • só és bors ízlés szerint
  • 50 dekagramm tészta (fettuccine vagy tagliatelle)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzzük ki a csomagoláson írtak szerint (a főzővizet tegyük félre, 1-2 merőkanállal mehet a szószhoz, ha szükségesnek érezzük).

A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk. Körülbelül 1-2 perc után a tejszínt és a reszelt parmezánt is adjuk a fokhagymához. Főzzük addig, míg a sajt elolvad.

A tésztát és a szószt forgassuk egybe, tálalásnál őrölt borssal szórjuk meg.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük