Elronthatatlan köményes, sajtos rudak: ezt nem kell keleszteni, mégis omlós
Ha gyors és finom sós sütit keresel, a köményes, sajtos rudakat szeretni fogod. Ezt a tésztát még pihentetni sem kell.
Az egyszerű leves spórolós napokon remek választás. Friss petrezselyemmel megszórva még izgalmasabbá teheted, de néhány szem krumpli és répa is elfér benne, ha túl szegényesnek találod. Bár a kömény a fő ízesítő, a levesbe 2-3 darab tojást is belecsorgathatsz, úgy sokkal kiadósabb lesz.
A leves mellé remekül illik a pirított kenyér vagy a levesgyöngy, de csipetkével vagy galuskával is kínálhatod.
Az olajat forrósítsuk fel, majd 1-2 perc múlva keverjük hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Ezután a fokhagymát reszelve keverjük hozzá a pirospaprikával együtt, majd 1 perc után öntsük fel a vízzel.
A levest fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal, ha pedig kéznél van, házi ételízesítő kockából is adjunk hozzá 1 darabot.
A levest főzzük forrásig, majd házi krutonnal vagy levesgyönggyel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu