Fogyisali amivel nem nélkülözünk: rukkolás fügesaláta minden jóval - nem maradsz éhes
Olaszosan, parmezánnal és prosciuttóval

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Két éve úgy nézett ki, hogy a kemény tél alatt elfagyott az öreg, harminc éves fügefánk, de szerencsére egyszer csak újra kihajtott. Most pedig, mintha mi sem történt volna, megint ontja a csodás és édes gyümölcsöket. Szerencsére lekvárt, sajttortát és salátát minden gyümölcsből lehet készíteni, próbáljuk most ki az utóbbit, nem fogjuk megbánni!

A jó salátának az a titka, hogy megfelelő összhangba kell hozni az ízeket, a színeket és az állagokat. Édeset a sóssal és a savanyúval, pirosat a zölddel és a sárgával, roppanóst a puhával és lággyal. Ha ez megvan, nyert ügyünk van, mert a salátánk nemcsak finom, hanem izgalmas is lesz.

Ennek a verziónak az alapja a füge és a rukkola, igen, kitaláltátok, azért, mert ezek teremnek jelenleg a kertemben. Kell még hozzá levegőn szárított sonka, pirított mandulaforgácsok és parmezán, mert azzal nem foghatunk mellé, és már kész is a kompozíció.

Locsolás előtt kóstolj!

Ennél több ízt már nem is igényel, de ha nagyon szeretnétek, megöntözhetitek egy kis balzsamecettel. Előtte azonban feltétlenül kóstoljátok meg csak így, "szárazon", mert lehet, hogy ti sem szeretnétek már tovább fokozni az élvezeteket.

Füge és rukkola saláta

Fresh salad with figs and prosciutto with parmesan cheese and to

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3 marék rukkola
  • 3 darab füge
  • 5 dekagramm parmezán
  • 5 dekagramm mandulaforgács
  • 10 dekagramm levegőn szárított sonka
Recept idők

Elkészítés:

Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a mandulaforgácsokat, félretesszük, hagyjuk kihűlni.

A fügéket negyedekbe vágjuk, a sonkát nagyobb darabokra tépjük, a parmezánból forgácsokat vágunk, és összekeverjük a rukkolával és a mandulával. Kész is van az isteni saláta.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon