Fokhagymás Hasselback-burgonya a sütőből: ropogósra pirul

3
Nyomtatás
Fokhagymas-hasselback-burgonya-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fokhagymás Hasselback-burgonya az egyszerű és nagyszerű köretek közé tartozik: finom és mutatós, így akár ünnepi alkalmakra is tökéletes választás.

Ez a fokhagymás Hasselback-burgonya igazi különlegességnek számít a krumplis köretek körében. Nemcsak finom, de nagyon mutatós is, így ünnepi alkalmakra is elkészítheted, mert garantáltan mindenkit levesz a lábáról. 

Az előkészítése egyszerűbb, mint gondolnád: mindössze két fakanál és egy éles kés szükséges hozzá, na meg kevés türelem, és máris mehet a sütőbe. Ezúttal az i-re az átütő fokhagymás íz teszi fel a pontot, és ha tovább fokoznád az élvezeteket, akkor rozmaringot is adj a krumplikhoz.

Fokhagymás Hasselback-burgonya

Fokhagymas-hasselback-burgonya

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 5 nagy sárga krumpli
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 8 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4 ág friss rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mossuk meg és töröljük szárazra. Helyezzük őket egyenként két fakanál nyele közé, és egy éles késsel vágjuk őket vékony szeletekre úgy, hogy közben a krumplik egyben maradjanak.

Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük be az olívaolaj felével. Hagyjuk, hogy kevés olaj a szeletek közé is befolyjon. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rájuk a fokhagymát, majd tegyük közéjük a rozmaringszálakat.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük 35-40 percig, majd vegyük ki, és a maradék olajjal ismét kenjük be a krumplikat. Tegyük vissza további 15-20 percre, vagy amíg a külső részük ropogós, belül pedig puhák nem lesznek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon