![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
8 csodás, fehérjedús recept az illatos gombából: hús nélkül is jóllaksz vele
A gomba tele van fehérjével, laktató, és változatosan készíthető el: mutatjuk, mennyi mindent főzhetsz belőle.
Ha kedveled az egyszerű, gombás fogásokat, és nem szeretnél sok időt a konyhában tölteni, akkor ez a recept neked szól. A gombafejekre egy sok zöldfűszerrel készülő sajtos töltelék kerül, azzal együtt pirul aranybarnára a sütőben.
Mivel a recept vegán, így a sajt helyett növényi alternatívát találsz a hozzávalók között, amit tetszés szerint hagyományosra is cserélhetsz. Az elkészült gombafejeket akár azonnal, melegen is fogyaszthatod, de kihűlés után is nagyon finom, akár hidegtálra is pakolhatod.
A gombákat tisztítsuk meg, óvatosan csavarjuk le a fejekről a szárakat, és helyezzük őket egy nagyobb tepsire.
Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és 1 perc alatt pirítsuk le benne az apróra vágott fokhagymát. A kenyeret aprítsuk egészen kis darabokra, majd pirítsuk a fokhagymás olajban még 2-3 percig, vagy amíg kissé rózsaszín nem lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
Keverjük bele a sajtot, a zöldfűszereket, a sót és a borsot, és kanalazzuk a gombafejekre. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu