Fokhagymás-sajtos gombafejek: sütőben pirulnak ropogósra

3
Nyomtatás
Fokhagymas-gombafejek-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gombás fogás nagyon finom, gyorsan elkészül, és könnyed hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle: sok fokhagyma ízesíti.

Ha kedveled az egyszerű, gombás fogásokat, és nem szeretnél sok időt a konyhában tölteni, akkor ez a recept neked szól. A gombafejekre egy sok zöldfűszerrel készülő sajtos töltelék kerül, azzal együtt pirul aranybarnára a sütőben.

Mivel a recept vegán, így a sajt helyett növényi alternatívát találsz a hozzávalók között, amit tetszés szerint hagyományosra is cserélhetsz. Az elkészült gombafejeket akár azonnal, melegen is fogyaszthatod, de kihűlés után is nagyon finom, akár hidegtálra is pakolhatod.

Fokhagymás-sajtos gombafejek

Fokhagymas-gombafejek

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csiperke
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy szelet kenyér
  • 50 g növényi (vagy sima) sajt lereszelve
  • 1 ek. friss metélőhagyma apróra vágva
  • 1 ek. friss petrezselyem apróra vágva
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsuk meg, óvatosan csavarjuk le a fejekről a szárakat, és helyezzük őket egy nagyobb tepsire.

Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és 1 perc alatt pirítsuk le benne az apróra vágott fokhagymát. A kenyeret aprítsuk egészen kis darabokra, majd pirítsuk a fokhagymás olajban még 2-3 percig, vagy amíg kissé rózsaszín nem lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

Keverjük bele a sajtot, a zöldfűszereket, a sót és a borsot, és kanalazzuk a gombafejekre. Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon