Illatos forralt bor sok naranccsal: a fűszerezés a lelke

3
Nyomtatás
forralt-bor
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Amilyen egyszerű, annyira könnyű elrontani is, de ha az alábbi receptet követed, tökéletes lesz a forralt bor!

Forralt bort készíteni nem nagy ördöngösség, de fontosak a megfelelő arányok: ha túl sok fűszer kerül bele, könnyedén kesernyéssé válhat, ha túl kevés, nem lesz illatos és aromás.

Bár a neve nem erre utal, nem szabad forralni a bort, alacsony lángon melegítsd, semmiképpen se bugyogjon – ennek az okáról itt írtunk korábban. Az is lényeges, hogy jó minőségű bort használj alapnak, a szőlőt sosem látott változatokat hiába ízesíted, nem lesz belőlük finom ital.

Az, hogy mennyire szereted édesen, ízlés dolga, utólag is fűszerezheted: az édesítést megteheted cukorral, mézzel, de akár juharsziruppal is.

Forralt bor

forralt-bor2

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 750 ml száraz vörösbor
  • 1 db bionarancs
  • 8 db szegfűszeg
  • 2 rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 3 ek. kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot vágjuk karikákra, majd az összes hozzávalót tegyük egy kis lábasba.

Kezdjük el melegíteni, majd ahogy gyöngyözni kezd, vegyük a lehető legkisebbre a lángot, fedjük le, és főzzük 15 percig. Semmiképpen se forrjon.

Szűrjük le, majd ízlés szerint még cukorral édesítsük.

Melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon