Fehérboros csirkecomb francia recept szerint: sűrű, krémes szósz lesz az italból
Ne félj a fehérbor mennyiségétől, nem lesz túl erős vagy hivalkodó, csak a kellemes aromája érződik a sűrű, tejszínes szószban.
Forralt bort készíteni nem nagy ördöngösség, de fontosak a megfelelő arányok: ha túl sok fűszer kerül bele, könnyedén kesernyéssé válhat, ha túl kevés, nem lesz illatos és aromás.
Bár a neve nem erre utal, nem szabad forralni a bort, alacsony lángon melegítsd, semmiképpen se bugyogjon – ennek az okáról itt írtunk korábban. Az is lényeges, hogy jó minőségű bort használj alapnak, a szőlőt sosem látott változatokat hiába ízesíted, nem lesz belőlük finom ital.
Az, hogy mennyire szereted édesen, ízlés dolga, utólag is fűszerezheted: az édesítést megteheted cukorral, mézzel, de akár juharsziruppal is.
A narancsot vágjuk karikákra, majd az összes hozzávalót tegyük egy kis lábasba.
Kezdjük el melegíteni, majd ahogy gyöngyözni kezd, vegyük a lehető legkisebbre a lángot, fedjük le, és főzzük 15 percig. Semmiképpen se forrjon.
Szűrjük le, majd ízlés szerint még cukorral édesítsük.
Melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu