4 ötlet, és sokkal finomabb lesz a bundás kenyér: olaj nélkül is készülhet
A szikkadt kenyér legjobb felhasználása, ha bundás kenyeret készítesz belőle, mely napindítónak is tökéletes, de vacsorára is elfogyaszthatod.
A bundás kenyér régi kedvenc, mely frissen sütve az igazi, de azért hidegen is el lehet falatozni. A finomság többféle recept szerint kipróbálható, érdemes töltve is elkészíteni, vagy a franciák édes változatát próbáld ki.
Sokan nem szeretnek bundás kenyeret sütni, mivel bő olajban készül, és ilyenkor az egész lakás úszik az olajszagban, ha nem használsz szagelszívót. Persze sütőbe tolva is elkészítheted, vagy forró levegős gépben, a végeredmény ugyanolyan jó lesz.
A forró levegős masinában pirult kenyeret bátran felturbózhatod, keverj a tojásba reszelt parmezánt vagy izgalmasabb fűszereket. Az elkészült kenyér mellé kínálj egy bögre forró teát, ha pedig tartalmasabban fogyasztanád, akkor tejföllel, sajttal és sonkával megpakolva falatozd el.
A tojást üssük tálba, majd keverjük egybe a sóval és borssal.
A kenyeret, kiflit vagy zsemlét készítsük elő, szeleteljük fel, majd forgassuk meg a tojásos keverékben.
A forró levegős gépet béleljük ki papírral, majd helyezzük bele a tojással átitatott kenyereket. Fújjunk rá olajat, majd indítsuk el a gépet 180-200 fokon, és 8-10 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu