Jéghideg uborkaleves főzés nélkül: felfrissít és lehűt a nyári napokon

13
Nyomtatás
hideg-uborkaleves2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Joghurttal készül a hideg uborkaleves, sűríti és krémesebbé teszi a levet, de természetesen az ízesítők sem hiányozhatnak belőle.

Ha gyorsan készítenél valamilyen hűsítő fogást, ez az uborkaleves a tökéletes választás, főzés nélkül, pillanatok alatt elkészül, és jól behűtve, jéghidegen a legfinomabb. 

A viszonylag semleges ízű uborkát könnyű fűszerezni, a friss zöldfűszerek, mint a kapor, menta, petrezselyem, nagyon jól passzolnak hozzá, de egy kevés citromlé és mustár is sokat dob rajta. 

Az uborkát krémessé teheted joghurttal és tejföllel is, előbbivel még könnyedebb lesz, ha pedig túl sűrűnek ítéled, egy kevés vízzel hígítsd.

Főzés nélküli uborkaleves

hideg-uborkaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db kígyóuborka
  • 250 g natúr joghurt
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 db zöldhagyma
  • 2 ek. friss, aprított kapor
  • 2 szál menta (levele)
  • 2 ek. friss, aprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
  • kevés víz
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát alaposan mossuk meg, aki szeretné, meg is hámozhatja, majd vágjuk kisebb kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.

Az összes többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, majd alaposan dolgozzuk össze. Ha túl sűrű az ízlésünknek, egy kevés vízzel hígítsuk, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára, vagy egy egész éjszakára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon