Álomfinom, francia almás sütemény – Alig van benne tészta
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Nemcsak szép, hanem nagyon gyümölcsös is ez az almás sütemény, amelyben a tésztának nagyon kis szerep jut.
Az almás sütemények nagyon népszerűek, az egyik nagy kedvenc a nagyiféle almás pite, amit biztos, hogy te is sütöttél már. Ha még egyszerűbb receptre vágysz, készítsd el az orosz almás piskótát, ami tényleg csak egy keverem-kavarom sütemény, tea mellé tökéletes választás.
A franciáknak is van természetesen almás süteményük, ez az úgynevezett láthatatlan sütemény, ami azért kapta ezt a nevet, mert szinte csak almából áll, a piskóta csak megbújik a gyümölcsrétegek között. Ebben a süteményben tényleg az almáé a főszerep, de fontos, hogy nagyon vékony szeletekre vágd a gyümölcsöt.
Francia almás sütemény
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm alma (Golden)
- 1 darab citrom leve
- 2 darab tojás
- 50 gramm barna cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 70 gramm liszt
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 gramm vaj
- 100 milliliter tej
- ízlés szerint mandula (szeletelt)
- ízlés szerint porcukor (szóráshoz)
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Locsoljunk rájuk citromlevet, forgassuk össze, hogy mindenhol érje az almákat.
Egy tálban elektromos habverővel keverjük habosra a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliát. Adjuk hozzá a sót, a sütőport és a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Ezután az olvasztott vajat és a tejet is keverjük hozzá, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Óvatosan forgassuk bele az almaszeleteket úgy, hogy a tészta mindenhol befedje.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy csatos sütőformát vajazzunk ki, hintsük meg vékonyan liszttel és öntsük bele a tésztát. Szórjuk rá a szeletelt mandulát. Süssük 40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.
Fotó: Getty Images