Álomfinom, francia almás sütemény – Alig van benne tészta

francia almás süti cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nemcsak szép, hanem nagyon gyümölcsös is ez az almás sütemény, amelyben a tésztának nagyon kis szerep jut.

Az almás sütemények nagyon népszerűek, az egyik nagy kedvenc a nagyiféle almás pite, amit biztos, hogy te is sütöttél már. Ha még egyszerűbb receptre vágysz, készítsd el az orosz almás piskótát, ami tényleg csak egy keverem-kavarom sütemény, tea mellé tökéletes választás.

A franciáknak is van természetesen almás süteményük, ez az úgynevezett láthatatlan sütemény, ami azért kapta ezt a nevet, mert szinte csak almából áll, a piskóta csak megbújik a gyümölcsrétegek között. Ebben a süteményben tényleg az almáé a főszerep, de fontos, hogy nagyon vékony szeletekre vágd a gyümölcsöt.

Francia almás sütemény

francia almás süti recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 kilogramm alma (Golden)
  • 1 darab citrom leve
  • 2 darab tojás
  • 50 gramm barna cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 70 gramm liszt
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 20 gramm vaj
  • 100 milliliter tej
  • ízlés szerint mandula (szeletelt)
  • ízlés szerint porcukor (szóráshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg és vágjuk hajszálvékony szeletekre. Locsoljunk rájuk citromlevet, forgassuk össze, hogy mindenhol érje az almákat. 

Egy tálban elektromos habverővel keverjük habosra a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliát. Adjuk hozzá a sót, a sütőport és a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Ezután az olvasztott vajat és a tejet is keverjük hozzá, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Óvatosan forgassuk bele az almaszeleteket úgy, hogy a tészta mindenhol befedje. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

Egy csatos sütőformát vajazzunk ki, hintsük meg vékonyan liszttel és öntsük bele a tésztát. Szórjuk rá a szeletelt mandulát. Süssük 40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük