Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós

4
Nyomtatás
fuges-csirkecomb
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fügével sült csirkecomb az édes és sós ízek tökéletes kombinációja, igazi fejedelmi ebéd lehet.

A füge nemcsak a süteményeket dobja fel, hanem a különféle húsok mellé is kiváló. Édessége tökéletesen egészíti ki a húsok sós, fűszeres ízét, harmonikussá téve az ételt, arra azonban figyelj, hogy ne nyomja el a fő összetevőt.

Egy kis méz vagy bor hozzáadásával még tovább fokozhatod az ízélményt: sütés közben a füge édesebbé válik, belül még krémesebb lesz, míg kívülről kissé karamellizálódik.

Az egyik legizgalmasabb kombináció a füge és a csirkecomb párosítása. A hús gyorsan átsül, és az előkészítése is gyors, egyszerű. Egy friss saláta vagy krémes krumplipüré remek köret lehet mellé.

Fügével sült csirkecomb

fuges-csirkecomb-recept

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 db csirkecomb
  • 6 db friss füge
  • 2 db lila hagyma
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 teáskanál méz
  • 1 dl fehérbor
  • ízlés szerint só, bors
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A csirkecombokat mossuk meg, töröljük szárazra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Egy tepsit enyhén olajozzunk ki. Helyezzük bele a fűszerezett csirkecombokat. A friss fügéket mossuk meg, majd vágjuk félbe, és a kisebb darabokra vágott hagymával együtt tegyük a tepsibe, a csirkecombok köré.

Szórjuk meg a combokat a friss rozmaringgal, majd öntsük a tepsibe a fehérbort. Ha extra ízélményre vágyunk, a fügék tetejét enyhén kenjük meg mézzel, hogy karamellizálódjanak sütés közben.

Helyezzük a tepsit a sütőbe, és süssük kb. 40-45 percig, vagy amíg a csirkecombok aranybarnák és ropogósak lesznek. A sütési idő felénél egyszer forgassuk át a csirkecombokat, hogy minden oldaluk szép egyenletesen piruljon.

Ha a csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig omlósak, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni pár percig. Tálaljuk a vele sült, karamellizált fügékkel és a szaftos hagymákkal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon