Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé
Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.
Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a sült burgonyát. Bár nem épp alakbarát finomság, sütőben is ki lehet próbálni kevesebb zsiradék hozzáadásával. A hagyományos krumpli mellett napjainkban az édesburgonya is nagyon kedvelt. A batátát változatosan lehet felhasználni, minden olyan finomság elkészülhet belőle, mint a hagyományos burgonyából.
Az egyik legfinomabb elkészítési módja, ha a sütőben pirul. A tepsis édesburgonya több receptben kipróbálható, az egyik legizgalmasabb változata, ha a hasábok kukoricadarával és füstölt paprikával egybeforgatva kerülnek a sütőbe. A darának köszönhetően kívülről kellemesen roppanós lesz a krumpli, belül krémesre sül, ízében pedig a füstölt paprika gondoskodik a különleges ízélményről.
A megtisztított édesburgonyát vágjuk hasábokra.
A krumplit forgassuk egybe a fűszerekkel, a kukoricadarával és az olajjal, majd borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A fűszeres édesburgonyát 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors