
Füstös, sütőben sült édesburgonya: kukoricadarától lesz roppanós

Az édesburgonya-hasábok egyszerűen, a sütőbe tolva pirulnak. A batáta, köszönhetően a kukoricadarának, kívül ropogósra, belül pedig krémesre sül.
Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné a sült burgonyát. Bár nem épp alakbarát finomság, sütőben is ki lehet próbálni kevesebb zsiradék hozzáadásával. A hagyományos krumpli mellett napjainkban az édesburgonya is nagyon kedvelt. A batátát változatosan lehet felhasználni, minden olyan finomság elkészülhet belőle, mint a hagyományos burgonyából.
Az egyik legfinomabb elkészítési módja, ha a sütőben pirul. A tepsis édesburgonya több receptben kipróbálható, az egyik legizgalmasabb változata, ha a hasábok kukoricadarával és füstölt paprikával egybeforgatva kerülnek a sütőbe. A darának köszönhetően kívülről kellemesen roppanós lesz a krumpli, belül krémesre sül, ízében pedig a füstölt paprika gondoskodik a különleges ízélményről.
Füstös, sütőben sült édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab (80 dkg) édesburgonya
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál fekete őrölt bors
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 2 evőkanál kukoricadara
- 6 evőkanál olaj
Elkészítés:
A megtisztított édesburgonyát vágjuk hasábokra.
A krumplit forgassuk egybe a fűszerekkel, a kukoricadarával és az olajjal, majd borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A fűszeres édesburgonyát 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!