Fűszeres csirkemellcsíkok zöldséggel keverve: kiadós és finom

4
Nyomtatás
Fűszeres csirkemellcsíkok zöldségekkel cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A fehérjedús fogás finom és tápláló, amit még egy fárasztó nap után is megéri összedobni, mert alig van vele munka.

Az egyszerű zöldségekkel pirult csirkemell kevés munkával készül. A húst akár előző nap összekeverheted a fűszerekkel, így lesz ideje összeérni az ízeknek, és másnap csak a zöldségek előkészítésére lesz gondod.

Hús helyett füstölt tofuval is kipróbálható!

A hús mellé bármilyen zöldség kerülhet, amit jónak vélsz, én kétféle hagymát választottam, zöldborsót és spenótot. Mivel most elég izgalmas a gombaválaszték, többfélét is találni, azt is használhatsz, vagy kelbimbót, sárgarépát. Hús helyett pedig füstölt tofuval is működik a recept, így a vegetáriánusok is kipróbálhatják.

Fűszeres csirkemellcsíkok zöldségekkel

Fűszeres csirkemellcsíkok zöldségekkel ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 darab póréhagyma
  • 5 darab gyöngyhagyma
  • kevés olaj
  • 30 dkg zöldborsó
  • 10 dkg spenót
  • 2 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk tetszőleges csíkokra, majd forgassuk egybe sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával és Cayenne-borssal.

A hagymákat tetszőlegesen vágjuk fel.

A csirkecsíkokat kevés olajon pirítsuk 10-15 percig, míg egy kis színt kapnak.

Adjuk hozzá a hagymákat, a borsót és a spenótot, és öntsük alá a fehérbort. A húst és a zöldségeket 10-15 percig pároljuk, majd rizzsel vagy krumplival kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon