Omlós csirkefalatok szezámos-mézes bundában – Kívül ropogós, belül puha lesz a hús
Egyszerre édes és pikáns ez a szezámmagos bunda, amely izgalmassá teszi a csirkemellet.
Az édes-savanyú csirke kedvelt ázsiai étel, amit rizzsel kínálva szokás fogyasztani. Ezt a csodás fogást otthon is megéri elkészíteni, könnyedén összedobható.
A hús és az ananász mellé mindig kerül paprika, de más zöldségeket is érdemes hozzákeverni. A receptben vöröshagyma is szerepel, de helyette újhagymát is használhatsz. Ha pedig még intenzívebben éreznéd a gyümölcs ízét, akkor a levét is keverd a húshoz.
A csirkehúst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockázzuk fel. A húst ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, szójaszósszal, mézzel, ketchuppal és étkezési keményítővel. A húst fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.
Míg a hús pihen, készítsük elő a többi alapanyagot: a paprikákat mossuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen. A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk fel ízlés szerint. A konzerves ananászt csepegtessük le.
Magas falú edényben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk 8-12 percig. Ezután a paprikákat, hagymát és az ananászt is keverjük a húshoz, és további 15-20 percig pirítsuk, közben gyakran keverjük meg.
Az elkészült ételt rizzsel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu