Ellenállhatatlan édes-savanyú csirke: ananász teszi izgalmassá

7
Nyomtatás
Ananászos édes-savanyú csirke cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az édes-savanyú csirke ananásszal és kétféle paprikával dúsítva készül, egyszerre édes és pikáns, zseniális fogás, amit megéri kipróbálni.

Az édes-savanyú csirke kedvelt ázsiai étel, amit rizzsel kínálva szokás fogyasztani. Ezt a csodás fogást otthon is megéri elkészíteni, könnyedén összedobható.

Így még finomabb!

A hús és az ananász mellé mindig kerül paprika, de más zöldségeket is érdemes hozzákeverni. A receptben vöröshagyma is szerepel, de helyette újhagymát is használhatsz. Ha pedig még intenzívebben éreznéd a gyümölcs ízét, akkor a levét is keverd a húshoz.

Ananászos édes-savanyú csirke

Ananászos édes-savanyú csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 darab kaliforniai paprika (sárga, zöld vagy piros)
  • 1 darab chilipaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g konzerves ananász
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockázzuk fel. A húst ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, szójaszósszal, mézzel, ketchuppal és étkezési keményítővel. A húst fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.

Míg a hús pihen, készítsük elő a többi alapanyagot: a paprikákat mossuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen. A hagymát is tisztítsuk meg és vágjuk fel ízlés szerint. A konzerves ananászt csepegtessük le.

Magas falú edényben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk 8-12 percig. Ezután a paprikákat, hagymát és az ananászt is keverjük a húshoz, és további 15-20 percig pirítsuk, közben gyakran keverjük meg.

Az elkészült ételt rizzsel kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon