Fűszeres hússal és babbal töltött palacsinta: kiadós ebéd vagy vacsora

hpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A palacsinta vékony lapjai közt fűszeres, húsos ragu bújik meg, nagyon laktató és ízletes fogást készíthetsz.

A palacsinta a világ minden pontján nagy kedvenc, a tésztája vékonyan, pufin és légiesen is csodálatos, változatos töltelékekkel, édesen vagy sósan kínálva is isteni.

A sós palacsinták közül nagy népszerűségnek örvend a hortobágyi és a töltött, rántott verzió. Ha már húsos ragu kerül a palacsintatésztába, akkor érdemes kicsit merészebbre venni a fűszerezést. Ha szereted a tüzes ízeket, akkor tegyél chilipaprikát a raguba, hogy még tartalmasabb legyen, bab is kerüljön bele.

A babból érdemes konzerveset használni, ez lehet sima, de ha újítanál, akkor szerezd be ízesített verzióban, paradicsomos vagy chilis szószban, úgy a ragu sokkal intenzívebb ízű lesz. Tálalásnál tejföl és sajt is kerüljön a hússal töltött palacsintára.

Fűszeres hússal töltött palacsinta

hpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dekagramm hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 darab chilipaprika
  • 200 gramm babkonzerv
  • 2 deciliter víz
  • tejföl a tálaláshoz
  • 10 dekagramm sajt
  • palacsinta (recept a leírásban)
Recept idők

Elkészítés:

Először is süssünk 8 darab palacsintát a hagyományos recept alapján vagy laktózmentesen. Nyugodtan készülhet több is, a hűtőben, lefedve 2 napig eláll, desszertként is tökéletes lesz.

A finomra aprított hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá a darált vagy nagyon apróra kockázott húst. Sóval és borssal ízesítsük, szórjuk rá a pirospaprikát, chilipaprikát, babot, öntsük rá a vizet és főzzük készre 30 perc alatt.

Az elkészült ragut töltsük palacsintába, majd háromszög alakúra hajtogatva helyezzük a töltelékkel megpakolt palacsintákat tányérra, a tetejükre ízlés szerint kerüljön sajt és tejföl.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük