Szuper alaprecept a legfinomabb sült csirkecombhoz – A fűszerezésen múlik minden

sültcsirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél fűszeresebb, annál jobb - ez az állítás a csirkecombra hatványozottan igaz, sokkal finomabb és ízletesebb lesz az így készült hús.

A csirkecombból készült ételek finomak, egyszerűek és elronthatatlanok, pár perc előkészületet igényelnek csak. A csirkecomb sokkal szaftosabb és strapabíróbb, mint a melle, nem szárad ki olyan könnyen, nem kell mellette állni és árgus szemekkel figyelni.

A jó sült comb titka a fűszerezésben rejlik - minél többféle, természetesen egymáshoz passzoló fűszerrel készül, annál finomabb lesz. A szárított zöldfűszerek mellé füstölt paprika, cayenne-bors és fokhagyma kerül, a vaj pedig a hús szaftosságáról gondoskodik. 

Sült csirkecomb

sültcsirkecomb2

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 10 darab csirkecomb (alsó)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál (füstölt) pirospaprika
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál bazsalikom
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál fehérbors
  • 0.25 teáskanál cayenne-bors
  • ízlés szerint só, bors
  • 10 dekagramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított combokat tegyük egy alufóliával letakart tepsire. A fűszereket alaposan keverjük össze egy kis tálkában.

Alaposan szórjuk meg a combok egyik, majd másik oldalát a fűszerkeverékkel, oszlassuk el rajta, próbáljuk meg beledolgozni a húsba. A vajat vágjuk 10 részre, majd tegyünk minden comb tetejére egy kis szeletet.

Tegyük a combokat 200 fokos előmelegített sütőbe kb. 30-35 percre, félidőben fordítsuk meg őket. Ha van a sütőn grillfunkció, érdemes a bőrét pár percig grillezni, hogy még ropogósabb legyen.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük