Laktató és nagyon finom bakonyi leves: puha csipetke is fő bele
A gazdag magyaros leves ízében visszaköszön a nagy kedvenc, a bakonyi sertésszelet, tejfölös habarással lesz igazán finom.
A krémes, gazdag leves igazán bőséges, ezután nincs szükség második fogásra. Na jó, ha mégis, akkor palacsinta, fánk vagy valamilyen házi kifli biztos, hogy nagy mosolyt csal a család arcára.
A kiadós leves igazán különleges, de csak ízében, az elkészítése pofonegyszerű. Hús, sok zöldség, füstölt paprika és tejtermékek alkotják. A leves továbbgondolható, van, aki krumplit is tesz bele, vagy valamilyen házi tésztával kínálja. Ezt a fogást érdemes két napra tervezni, mivel tényleg laktató. Arra azonban figyelj, hogy amint kihűlt, kerüljön a hűtőbe, nehogy megromoljon a nagy melegben.
Mivel a friss fűszernövény minden ételt jobbá tesz, így ezt a levest is bátran gazdagíthatod finomra aprított petrezselyemmel vagy tárkonnyal.
A csirkehúst vágjuk közepes méretű kockákra vagy csíkokra, utána kevés olajon pirítsuk fehéredésig 8-12 perc alatt.
A vajat magas falú edényben olvasszuk fel közepes lángon, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, zellert, borsót és a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát. Ezután a fokhagymát és a csirkehúst is keverjük a zöldségekhez, öntsük fel alaplével.
A levest fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, majd amikor felforrt, adjuk hozzá a tejszínt és a krémsajtot, ezután főzzük még alacsony lángon 10-15 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu