![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, gesztenyés krémmel töltött piskótarolád: mutatós és nagyon finom
![grcover](https://kep.index.hu/1/0/3509/35099/350995/35099527_2686101_0e820347ac3c1036f0ad680729e85994_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A piskótarolád töltelékében a gesztenye több formában is érvényesül, elképesztően finom, látványos desszert.
A feltekert tésztába gesztenyelekvár és habtejszín kerül - a gesztenyéhez remekül illik a rum, ezért érdemes azt is belekeverni, de kávéval dúsítva is ki lehet próbálni.
Hogy minél különlegesebb legyen a desszert, a gesztenyét több textúrában érdemes belecsempészni a tekercsbe. A töltelék gesztenyemasszából vagy lekvárból is készülhet, ha pedig van kéznél néhány darab sült gesztenye, bele lehet kockázni azt is a krémbe.
A sütemény sarkalatos pontja a díszítés. A töltelékből biztosan marad majd, de ez nem baj, sőt, habzsákba töltve, bármilyen formában a roládra adagolható. Ha mégis elfogyna a krém, vagy mást szeretnél a tetejére tenni, csokimázzal vagy sima gesztenyepürével is remekül fog mutatni a gesztenyés rolád.
Gesztenyés tekercs
![gtct](https://kep.index.hu/1/0/3509/35099/350994/35099421_31d79441ba7ce28d2c4a24e0d6f95aa9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab tojás
- 10 gramm cukor
- 20 milliliter olaj
- 30 milliliter tej
- 60 gramm liszt
- 50 gramm cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 225 gramm gesztenyelekvár
- 2 teáskanál rum
- 150 milliliter habtejszín
- 6 darab sült gesztenye
- 150 gramm gesztenyepüré
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral (10 gramm), majd az olajat, a tejet is forgassuk bele.
A kikevert tojássárgájába szitáljuk bele a lisztet és a kakaót (el is hagyható), keverjük csomómentesre.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, miközben a cukrot (50 gramm) folyamatosan adagoljuk hozzá.
A felvert tojásfehérjét kisebb adagokban keverjük a tojássárgájához, majd a masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük meg (sütésnél tűpróbát kell alkalmazni).
A megsült tésztát borítsuk tiszta konyharuhára, a sütőpapírt húzzuk le a tészta másik feléről.
A gesztenyelekvárt kanalazzuk keverőtálba, majd keverjük bele a rumot. (Gesztenyelekvár helyett gesztenyepüré is használható.)
A habtejszínt verjük kemény habbá.
A tésztalapot kenjük meg a gesztenyelekvárral, majd kanalazzuk rá a habtejszínt is, a tetejét szórjuk meg kockára vágott sült gesztenyekockákkal. Óvatosan tekerjük fel a tésztát, tegyük a hűtőbe 1 órára.
A megmaradt habot gesztenyepürével keverjük egybe, töltsük habzsákba és tegyük 1 órára hűtőbe.
A hűtőben töltött pihenő után ízlés szerint adagoljunk a habzsákba bekészített gesztenyés krémből a rolád tetejére.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!