Gluténmentes amerikai palacsinta - Isteni, aranysárga korongok

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amerikai palacsintából sosem elég, el tudnék rajta éldegélni úgy, hogy minden hétvégén azt eszem. Azért szeretem, mert lehet hagyományosan, diétásan, édesen, sőt, sósan is készíteni. 

Megkockáztatom, hogy jobban kedvelem az amerikai palacsintát, mint a hagyományosat. Szeretem kevergetni a tésztáját, szeretem, ahogy kisülnek a kis pufók palacsinták a serpenyőben és szeretem őket mindenféle finomsággal megkenni. Ha épp olyan a kedvem, akkor teljes kiőrlésű liszttel, ha másképp ébredek, akkor pedig simával készítem. 

Kukoricaliszt az alapja

Na, de mit tegyünk, ha valaki gluténérzékeny? Ha lehet kapni gluténmentes kenyeret, tésztát és sokféle pékárut, mi is tudunk készíteni gluténmentes amerikai palacsintát. Az alapja kukoricaliszt, amelyből először kását kell készíteni, illetve szükségünk van gluténmentes lisztre is. A többi eljárás ugyanaz, mint a hagyományos palacsinta esetében, de az ízélmény garantált. 

Kukoricalisztes amerikai palacsinta

kukoricalisztes amerikai palacsinta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 40 gramm kukoricaliszt
  • 100 milliliter tej
  • 200 milliliter víz
  • 150 gramm gluténmentes liszt vagy rizsliszt
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 gramm vaj
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricalisztet keverjük össze a vízzel, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg híg krumplipüréállagú nem lesz. Vegyük le a gázról, tegyük bele a vajat.

Verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a cukrot. Folyamatosan kevergetve öntsük rá a kukoricakását, majd részleteiben adagolva a sütőport és a lisztet, amíg sűrű masszát nem kapunk.

Vajazzunk ki egy serpenyőt, forrósítsuk fel, és egy kis adagot tegyünk a közepére. Mindkét oldalát süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük