Krémes gombapástétom a húsmentes napokra: isteni kence pirítósra

6
Nyomtatás
gombapastetom
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gyorsan elkészítheted ezt az ízletes pástétomot, ráadásul alig kell hozzá valami, és fehérjében is gazdag.

Ha nem eszel húst, akkor sem kell lemondanod a klasszikus receptekről: fasírtot, de pástétomot is készíthetsz zöldségből. Ez a gombás változat ízekben gazdag, krémes, tökéletes feltét pirítósra. 

Pürésítés előtt a hagymát és a gombát puhára kell dinsztelni, de ez nem vesz igénybe sok időt, úgyhogy még ezzel a lépéssel együtt is gyorsan összedobható a pástétom. 

A gombához nagyon jól illik a provence-i fűszerkeverék, de ha esetleg nem kapsz, kakukkfűvel, majoránnával és rozmaringgal helyettesítheted, vagy így készítheted el házilag

Gombapástétom

gombapastetom

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 130 g mandula
  • 1 db salottahagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 250 g csiperkegomba
  • 2 tk provence-i fűszerkeverék
  • ízlés szerint
  • 2 ek víz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, a gombát tisztítsuk meg, mindkettőt vágjuk vékony szeletekre.

A mandulát egy erős aprítógépben zúzzuk össze, míg egészen porállagú nem lesz. 

Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük addig, míg puha és átlátszó nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a gombát, sózzuk, szórjuk rá a fűszerkeveréket. Addig dinszteljük, míg a gomba kiengedi magából a nedvességet, picit megbarnul. 

Adjuk hozzá a gombás-hagymás alapot az őrölt mandulához, majd dolgozzuk össze, míg teljesen krémes nem lesz. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet is.

Pirítósra kenve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon