Krémes húspástétom pillanatok alatt - A megmaradt leveshúsból lesz tökéletes
Igazi maradékmentő és egyben nosztalgikus ez a húspástétom, a levesben főtt hús így születik újjá.
Ha nem eszel húst, akkor sem kell lemondanod a klasszikus receptekről: fasírtot, de pástétomot is készíthetsz zöldségből. Ez a gombás változat ízekben gazdag, krémes, tökéletes feltét pirítósra.
Pürésítés előtt a hagymát és a gombát puhára kell dinsztelni, de ez nem vesz igénybe sok időt, úgyhogy még ezzel a lépéssel együtt is gyorsan összedobható a pástétom.
A gombához nagyon jól illik a provence-i fűszerkeverék, de ha esetleg nem kapsz, kakukkfűvel, majoránnával és rozmaringgal helyettesítheted, vagy így készítheted el házilag.
A hagymát pucoljuk meg, a gombát tisztítsuk meg, mindkettőt vágjuk vékony szeletekre.
A mandulát egy erős aprítógépben zúzzuk össze, míg egészen porállagú nem lesz.
Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát, dinszteljük addig, míg puha és átlátszó nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a gombát, sózzuk, szórjuk rá a fűszerkeveréket. Addig dinszteljük, míg a gomba kiengedi magából a nedvességet, picit megbarnul.
Adjuk hozzá a gombás-hagymás alapot az őrölt mandulához, majd dolgozzuk össze, míg teljesen krémes nem lesz. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet is.
Pirítósra kenve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu