Klasszikus gombapörkölt: a sűrű szaftot csak szeretni lehet
Pörkölt húsból és sokféle zöldségből is készülhet: most megmutatjuk a legszaftosabb gombás változatot.
A curry egy kedvelt indiai fogás, mely szaftos és fűszeres. Az étel készülhet hússal, zöldségekkel vagy gombával. Az intenzív ízekért különleges fűszerek felelnek, ilyen a koriander, római kömény és a chili. A currypor boltban is beszerezhető, de sokkal jobb, ha házilag kevered a fűszereket úgy, ahogy a receptben ajánljuk.
A gombás fogást még izgalmasabbá teheted, ha utolsó mozzanatként tejszínt, joghurtot vagy tejfölt adsz hozzá. Tálalásnál friss, finomra aprított petrezselyemmel vagy korianderrel is megszórhatod.
A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.
Egy magas falú edényben hevítsünk olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és pirítsuk 4-5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd 1-2 perc után a sót, borsot, sűrített paradicsomot, római köményt, koriandert, kurkumát és a chilit. Miután a fűszereket a hagymához adtuk, keverjük el és azonnal dobjuk rá a gombát és a paradicsomot. Keverjük el, és 2-3 perc párolás után öntsük fel vízzel, és alacsony láng felett főzzük 15-20 percig.
Az elkészült gombacurryt rizzsel vagy pitával kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu