Sűrű, szaftos gombacurry: ínycsiklandó indiai fogás egyszerűen

5
Nyomtatás
Gombacurry cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A húsmentes, fűszeres ételhez remekül illik a rizs vagy a lepénykenyér. Igazi tunkolós fogás, mely jólesik a hideg napokon.

A curry egy kedvelt indiai fogás, mely szaftos és fűszeres. Az étel készülhet hússal, zöldségekkel vagy gombával. Az intenzív ízekért különleges fűszerek felelnek, ilyen a koriander, római kömény és a chili. A currypor boltban is beszerezhető, de sokkal jobb, ha házilag kevered a fűszereket úgy, ahogy a receptben ajánljuk.

Így is lehet

A gombás fogást még izgalmasabbá teheted, ha utolsó mozzanatként tejszínt, joghurtot vagy tejfölt adsz hozzá. Tálalásnál friss, finomra aprított petrezselyemmel vagy korianderrel is megszórhatod.

Gombacurry

Gombacurry ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg gomba
  • 2 fej hagyma
  • 2 darab paradicsom
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra.

A paradicsomot mossuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

Egy magas falú edényben hevítsünk olajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát, és pirítsuk 4-5 percig. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd 1-2 perc után a sót, borsot, sűrített paradicsomot, római köményt, koriandert, kurkumát és a chilit. Miután a fűszereket a hagymához adtuk, keverjük el és azonnal dobjuk rá a gombát és a paradicsomot. Keverjük el, és 2-3 perc párolás után öntsük fel vízzel, és alacsony láng felett főzzük 15-20 percig.

Az elkészült gombacurryt rizzsel vagy pitával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon