
Mennyei gombapaprikás nokedlivel és sok tejföllel: kétféle gombából sokkal finomabb lesz

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Könnyed cukkinis, gombás tészta: a tejszíntől lesz krémes

Krémes hummusz savanykás kovászos uborkával: izgalmas nyári kence

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence

Nyári, grillezett padlizsán: friss zöldfűszerekkel a legfinomabb

Házi baracklekvár vaníliával bolondítva: ilyen finomat még nem ettél
Az ízletes és laktató fogás készülhet csak egy fajta gombából, de mixelve is érdemes kipróbálni, sokkal izgalmasabb, ha többféle íz találkozik a pörköltben.
A gombapaprikás hazai kedvenc, nokedlivel és jó sok tejföllel kínálva a legfinomabb. A tejfölt habarásként is a pörköltbe keverheted, és még tálalásnál pluszban is kínálhatod mellé. Én kivételesen most csak a tálalásnál szervíroztam a hűs tejterméket.
A gombapaprikást bátran fűszerezd, az alap só és bors mellett érdemes majoránnát is használni, a sima pirospaprika mellé pedig füstös változat is mehet. Ha szereted a pikánsabb zamatot, akkor csípős paprikakrémből is kerülhet egy kevés a pörköltbe.
Gombapaprikás nokedlivel

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm gomba (csiperke, barna csiperke és laskagomba)
- 2 fej vöröshagyma
- 1 darab paprika
- olaj szükség szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 milliliter víz
- 2 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított gombát daraboljuk fel tetszőlegesen, majd száraz serpenyőben pirítsuk le.
A finomra vágott hagymát olajon dinszteljük meg, majd dobjuk rá a finomra vágott paprikát, zúzott fokhagymát. 1-2 perc után öntsük fel a vízzel és a pirospaprikát is keverjük el benne.
A lepirított gombát keverjük a hagymához, ízesítsük sóval és borssal, főzzük sűrűre a szaftot.
Az elkészült gombapaprikást nokedlivel és tejföllel kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors