Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd

1
Nyomtatás
Gombás bundában sült csirkemell cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirkemell párizsi bundában sül készre, amit sok gomba, újhagyma, lila hagyma és petrezselyem tesz különlegessé.

A magyar konyha szereti a rántott, bundázott ételeket. A különböző panírokban húsokat és zöldségeket süthetsz készre: én most egy nagyon szerethető párizsi bundát ajánlok, amelybe rengetegféle finomság kerül.

Többféle bundával is készülhet a frissensült

A párizsi bunda az egyik legegyszerűbb a palettán, ennek ellenére minden háztartás máshogy készíti. Van, ahol csak liszt és tojás keverékébe mártják a húst, míg máshol először lisztbe hempergetik, utána jöhet a tojás, és még bőven lehetne sorolni az izgalmas változatokat.

Én most a tojásba gombát, hagymákat, petrezselymet és fűszereket kevertem. A hús panírját ízlés szerint vastagabbra is készítheted, ha még lisztet is keversz a tojásos masszához. A lazább bunda kedvéért pedig válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá, utána add hozzá a tojássárgáját és a többi alapanyagot.

Gombás bundában sült csirkemell

Gombás bundában sült csirkemell ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg gomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 4 darab tojás
  • 4 dl tejszín
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál majoránna
  • 4 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg és kockázzuk apróra.

A hagymákat és a petrezselymet is tisztítsuk meg, előbbit kockázzuk apróra, utóbbit aprítsuk össze.

A húst tetszés szerint szeleteljük fel, klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

Az előkészített gombát, hagymákat és petrezselymet tegyük egy tálba, majd üssük hozzá a tojást és keverjük még hozzá a tejszínt, sót, borsot, majoránnát.

A lisztet mérjük keverőtálba.

A hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásos, gombás keverékben. Ezután bő olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

A kész frissensültet zöldséges rizzsel, bulgurral, rizzsel vagy salátával kínáljuk.

Tipp

Ha a massza nem marad a húson, akkor forgassuk meg lisztben, és csak utána mártsuk a gombás bundába.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon