
Brokkolival és füstölt sajttal töltött rántott karaj: fenséges hétvégi ebéd
A rántott hús finom, a töltött változat pedig még jobb. Mutatunk egy fenséges receptet, melyben brokkoli és kétféle sajt gondoskodik a tökéletes ízélményről.
A magyar konyha szereti a rántott, bundázott ételeket. A különböző panírokban húsokat és zöldségeket süthetsz készre: én most egy nagyon szerethető párizsi bundát ajánlok, amelybe rengetegféle finomság kerül.
A párizsi bunda az egyik legegyszerűbb a palettán, ennek ellenére minden háztartás máshogy készíti. Van, ahol csak liszt és tojás keverékébe mártják a húst, míg máshol először lisztbe hempergetik, utána jöhet a tojás, és még bőven lehetne sorolni az izgalmas változatokat.
Én most a tojásba gombát, hagymákat, petrezselymet és fűszereket kevertem. A hús panírját ízlés szerint vastagabbra is készítheted, ha még lisztet is keversz a tojásos masszához. A lazább bunda kedvéért pedig válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá, utána add hozzá a tojássárgáját és a többi alapanyagot.
A gombát tisztítsuk meg és kockázzuk apróra.
A hagymákat és a petrezselymet is tisztítsuk meg, előbbit kockázzuk apróra, utóbbit aprítsuk össze.
A húst tetszés szerint szeleteljük fel, klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
Az előkészített gombát, hagymákat és petrezselymet tegyük egy tálba, majd üssük hozzá a tojást és keverjük még hozzá a tejszínt, sót, borsot, majoránnát.
A lisztet mérjük keverőtálba.
A hússzeleteket először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásos, gombás keverékben. Ezután bő olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.
A kész frissensültet zöldséges rizzsel, bulgurral, rizzsel vagy salátával kínáljuk.
Tipp
Ha a massza nem marad a húson, akkor forgassuk meg lisztben, és csak utána mártsuk a gombás bundába.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu