Sütőben sült, gombás csirkefasírt: nem lesz olajszag a konyhában

3
Nyomtatás
Gombás csirkefasírt cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos, gombával kevert csirkefasírt leheletnyi olajjal, sütőben pirul. A finomság bármilyen körettel kínálva mennyei, és szendvicsalapanyagnak is tökéletes.

A sütőben készült csirkefasírt nagyon finom és különleges, a darálthoz gomba és sajt is kerül. Ha szeretnéd, érdemes még zöldfűszereket is keverni hozzá, lehet ez metélőhagyma, petrezselyem vagy medvehagyma. A masszából ducibb golyókat vagy laposabb pogácsákat is formázhatsz.

A fasírt sütőben pirul, bunda nélkül, de ha szeretnéd, zsemlemorzsás hempergetést is kaphat. Sütő mellett forró levegős gépben és bő olajban is készre sütheted.

Mivel kínáljuk?

A tartalmas fasírt bármilyen körettel nagyszerű. Lehet ez krumplipüré, sült krumpli, zöldséges rizs, saláta vagy valamilyen főzelék. Sőt, még szendvicset is alkothatsz belőle!

Gombás csirkefasírt

Gombás csirkefasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 darab tojás
  • 100 g mozzarella
  • 100 g zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráljuk le, majd tegyük keverőtálba.

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra, majd adjuk a darált húshoz. A darálthoz adjuk még hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet, fokhagymakrémet, hagymakrémet, tojást, reszelt sajtot és a zsemlemorzsát.

A masszából formázzunk tetszőleges golyókat vagy húspogácsákat, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A fasírtokra fújjunk kevés olajat, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 40-45 perc alatt. Félidőnél fordítsuk meg.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon