A tökéletes, puha resztelt máj receptje
A resztelt máj egy fárasztó nap után vacsorára is kiváló, hiszen villámgyorsan végzel vele. Ráadásul ízletes és laktató.
A májgaluska igazi régi kedvenc, mely hagyományosan dinsztelt hagymával készül. A zöldség most nem kap helyet a galuskában, helyette gomba gondoskodik a felejthetetlen ízélményről.
A bekevert galuskát két kanál segítségével szaggasd a levesbe. Ha nagyobbakat szeretnél, akkor evőkanalat használj, ha kisebbet, akkor kiskanalat. A kanalak segítségével könnyedén tudod formázni a masszát: az egyikkel kiveszed, a másikkal alakítod. Hogy ne ragadjon az eszközre, minden formázás után mártsd a kanalat a forró levesbe.
A májgaluskát sima forró vízbe vagy alaplébe is szaggathatod, majd leszűrve kínálhatod a leveshez.
Májgaluska:
A megtisztított gombát apróra kockázzuk fel vagy daráljuk le.
A májat tisztítsuk meg az erektől, hártyától, majd késsel dolgozzuk pépesre vagy daráljuk le.
Az összekészített májhoz és gombához adjuk hozzá a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, majoránnát, sót és borsot, dolgozzuk egybe. A májgaluskát fedjük le fóliával és tegyük félre a hűtőbe pihenni 15-30 percre.
Leves:
A megtisztított hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot tegyük fazékba a tetszés szerint feldarabolt répákkal együtt. A zöldségeket öntsük fel vízzel, majd közepes láng felett tegyük fel főni, miközben sóval és borssal fűszerezzük. Körülbelül 40 perc után a gyöngyöző levesbe szaggassuk bele a májgaluskát, és főzzük addig, amíg feljön a leves tetejére (körülbelül 10 perc).
A levest melegen kínáljuk finomra vágott petrezselyemmel megszórva, de tésztát is főzhetünk bele.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu