Gombás melegszendvics metélőhagymával: rögtön dupla adaggal készítsd

5
Nyomtatás
gombás melegszendvics cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Krémsajt, gomba és metélőhagyma keverékéből készül a csodás melegszendvicskrém, ami szó szerint eteti magát, olyan finom!

A melegszendvics gyorsan és könnyen összedobható harapnivaló, tökéletes ebédre, vacsorára, sőt még napindítóként is kínálható. Akkor a legfinomabb, ha házilag készül a kence. Most egy gombás változatot ajánlunk, ami szuperül kenhető és nagyon finom.

@sobors.hu Gombás melegszendvics Hozzávalók: 300 g csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 50 g vaj 200 g krémfehérsajt 0,5 citrom leve reszelt trappista sajt 5 szelet kenyér metélőhagyma só bors Elkészítés: A gombát mossuk meg és vágjuk apró kockákra. Szeleteljük fel a hagymát, majd a vajon pirítsuk meg. Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá az aprított gombát. Hagyjuk a gombát lassú tűzön fonnyadni, közben készítsük el a krémet. Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, fűszerezzük sóval borssal és metélőhagymával, adjuk hozzá a citrom levét, végezetül a gombát. A kenyeret vágjuk szeletekre, és kenjük meg a gombás krémmel, ezután szórjuk meg trappista sajttal. 180 fokon előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára. Előkészítési idő: 20 perc Elkészítési idő: 20 perc Adag: 5 szelet kenyér #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #nekedbelegyen #foryoupagе #főzés #foodie #easyrecipe #tiktokhungary #foodtok #magyartiktok #cooking #szendvics #szendvicskrém #melegszendvics #melegszendvicskrém #gomba #gyorsrecept #vacsora #vacsoratipp ♬ eredeti hang – Sóbors.hu - Sóbors.hu

Így is lehet!

A kencébe metélőhagyma kerül, ez adja meg az ízét, de helyette medvehagymát vagy újhagymát is használhatsz. A krémsajthoz reszelt sajtot is keverhetsz, érdemes cheddart vagy füstöltet választani. Aki pedig szereti a pikáns ízeket, chilipehellyel is izgalmasabbá varázsolhatja.

Gombás melegszendvics

gombás melegszendvics ct

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 300 g gomba
  • 1 fej hagyma
  • 50 g vaj
  • 200 g krémfehérsajt
  • só és bors
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • 5 szelet kenyér
  • a tetejére trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombát mossuk meg és vágjuk apró kockákra.

Szeleteljük fel a hagymát, majd a vajon pirítsuk meg. Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá az aprított gombát. 

Hagyjuk a gombát lassú tűzön fonnyadni, közben készítsük el a krémet.

Egy tálba tegyük bele a krémfehérsajtot, fűszerezzük sóval, borssal és metélőhagymával, adjuk hozzá a citrom levét, végezetül a gombát. Keverjük krémesre.

A kenyeret vágjuk szeletekre, és kenjük meg a gombás krémmel, ezután szórjuk meg trappista sajttal.

180 fokon, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon