
Mustárral és sajttal készül a skótok melegszendvicse: egyszerű és nagyon finom
A skót melegszendvics sajtban bővelkedik, kétféle kerül rá, jellegzetes zamatát pedig a mustárnak köszönheti.
A melegszendvics gyorsan és könnyen összedobható harapnivaló, tökéletes ebédre, vacsorára, sőt még napindítóként is kínálható. Akkor a legfinomabb, ha házilag készül a kence. Most egy gombás változatot ajánlunk, ami szuperül kenhető és nagyon finom.
A kencébe metélőhagyma kerül, ez adja meg az ízét, de helyette medvehagymát vagy újhagymát is használhatsz. A krémsajthoz reszelt sajtot is keverhetsz, érdemes cheddart vagy füstöltet választani. Aki pedig szereti a pikáns ízeket, chilipehellyel is izgalmasabbá varázsolhatja.
A gombát mossuk meg és vágjuk apró kockákra.
Szeleteljük fel a hagymát, majd a vajon pirítsuk meg. Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá az aprított gombát.
Hagyjuk a gombát lassú tűzön fonnyadni, közben készítsük el a krémet.
Egy tálba tegyük bele a krémfehérsajtot, fűszerezzük sóval, borssal és metélőhagymával, adjuk hozzá a citrom levét, végezetül a gombát. Keverjük krémesre.
A kenyeret vágjuk szeletekre, és kenjük meg a gombás krémmel, ezután szórjuk meg trappista sajttal.
180 fokon, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu