Szaftosak és finomak: 10 kedvenc tésztás receptünket mutatjuk
Az olasz, ázsiai és a hazai konyha legjobb tésztás ételei egy helyen. Kiadósak és finomak, ezeket a recepteket érdemes letesztelni.
Nem kell órákat töltened a konyhában ahhoz, hogy finom és laktató ételt tegyél az asztalra, gyorsan és egyszerűen is készülhet mennyei ebéd vagy vacsora, ez a gombás tészta rá a tökéletes példa!
Míg elkészíted a gombás ragut, addig kifő a tészta, utána pedig csak annyi a dolgod, hogy jó alaposan összeforgasd a kettőt. A szósz krémességéről tejszín és rengeteg parmezán sajt gondoskodik, utóbbit semmiképp ne spórold ki belőle!
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, majd serpenyőben, egy kis olívaolajon dinszteljük meg.
A megmosott gombafejeket vágjuk vékony szeletekre, ezután tegyük a serpenyőbe, és fedő alatt pároljuk puhára. Amikor már összeesett a gomba, adjuk hozzá a fokhagymát és a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Miután a vaj is felolvadt, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, és főzzük addig, míg picit sűrűsödik és a sajt elolvad. Az elkészült szószt vegyük le a tűzről.
Közben forrásban lévő sós vízben főzzük meg a teljes kiőrlésű tésztát.
Utolsó lépésként keverjük össze a tésztát a szósszal, majd parmezánnal és petrezselyemzölddel tálaljuk.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu