Krémes, tejszínes-gombás penne: pillanatokon belül tálalhatod

2
Nyomtatás
gombas-penne2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha nincs sok időd és kedved a konyhában ácsorogni, próbáld ki ezt a mennyei gombás pennét, a tészta és a szósz főzése sem tart sokáig!

Nem kell órákat töltened a konyhában ahhoz, hogy finom és laktató ételt tegyél az asztalra, gyorsan és egyszerűen is készülhet mennyei ebéd vagy vacsora, ez a gombás tészta rá a tökéletes példa!

Míg elkészíted a gombás ragut, addig kifő a tészta, utána pedig csak annyi a dolgod, hogy jó alaposan összeforgasd a kettőt. A szósz krémességéről tejszín és rengeteg parmezán sajt gondoskodik, utóbbit semmiképp ne spórold ki belőle!

Gombás penne

gombas-penne

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 1 db vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • 250 g barna csiperkegomba
  • 250 g fehér csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 62 g vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 200 ml tejszín
  • 150 g reszelt parmezán
  • 500 g penne (teljes kiőrlésű)

Tálalás:

  • ízlés szerint parmezán
  • ízlés szerint petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, majd serpenyőben, egy kis olívaolajon dinszteljük meg.

A megmosott gombafejeket vágjuk vékony szeletekre, ezután tegyük a serpenyőbe, és fedő alatt pároljuk puhára. Amikor már összeesett a gomba, adjuk hozzá a fokhagymát és a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Miután a vaj is felolvadt, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezánt, és főzzük addig, míg picit sűrűsödik és a sajt elolvad. Az elkészült szószt vegyük le a tűzről.

Közben forrásban lévő sós vízben főzzük meg a teljes kiőrlésű tésztát. 

Utolsó lépésként keverjük össze a tésztát a szósszal, majd parmezánnal és petrezselyemzölddel tálaljuk. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon