![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Görög, citromos csirkenyárs krémes tzatzikivel: grillezzünk, amíg lehet
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Van még hátra pár meleg nyári nap, úgyhogy most van még itt az ideje a grillezésnek. Ha a kedvenc zöldségeinknek már nincsen szezonja, akkor húst is grillezhetünk különlegesebben.
A csirkenyárs nyári verziója a görög, citromos csirkehús, amely mellé krémes, joghurtos tzatziki és friss, omlós pita dukál. Az édes, lédús paradicsom éppen nyár végén éli szezonját, úgyhogy nyugodtan dobhatunk pár szemet belőle is a grillrácsra.
A görög csirkenyárs titka az idő
A hús titka a pácban és az időben rejlik. Egy citromos, oregánós, fokhagymás, ecetes pácot kell kikeverni, majd ebbe kell beleforgatni a csirkemellfilét. Fontos, hogy minél többet álljon a hús ebben a pácban: minimum 45 percet, de inkább 2-3 órát.
Ha nincs otthon grillünk, egy nagyobb, lapos serpenyőben is megsüthetjük a nyársakat. Fontos, hogy ha fából készült nyársat használunk, legalább 30 percre áztassuk be vízbe a sütés kezdete előtt. Fémnyársnál nem szükséges ez a lépés.
Görög csirkenyárs
![csirkenyársrecept.gif](https://kep.index.hu/1/0/2937/29377/293779/29377913_441d36bb2bc014f7ae5095da0cb465ef_wm.gif)
Hozzávalók 6 adaghoz
Csirkenyárs
- 750 gramm csirkemellfilé
- 3 evőkanál citromlé (friss)
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál oregánó (szárított)
- 1 teáskanál petrezselyem (szárított)
- 0.5 teáskanál koriander
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze. A hús kivételével keverjük össze az összes alapanyagot, majd adjuk hozzá a csirkemellfilét, alaposan keverjük össze, hogy a pác mindenhol befedje.
A tálat fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 45 percre, de minél tovább áll, annál jobb.
Amíg a hús áll a pácban, áztassuk be a nyársakat legalább 30 percre hideg vízbe - ha fából készültet használunk. A grillt melegítsük elő.
Húzzuk fel a csirkét a nyársra, olajozzuk meg a grillrácsot. Mindkét oldalát süssük 4-4 percig, amíg a csirke teljesen át nem sül.
A nyársakat a hideg, krémes tzatzikivel és pitával tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!