![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Friss és üde görögdinnyelekvár – Ugyanúgy hűsít, mint a gyümölcs
![görögdinnye dzsem cover](https://kep.index.hu/1/0/3397/33976/339765/33976563_2601591_99dd8bcdec839dc76815e85e2b2d7ce0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A görögdinnyének már az illatát is imádom, a gyümölcsből nem tudok eleget enni.
A görögdinnye a nyár egyik legfrissítőbb gyümölcse, kánikulában akár még főétkezés helyett is ezt eszem legszívesebben. A görögdinnyéből egyébként frissítő ital, sőt, hideg leves is készülhet, de egészen meglepő módon lekvárt is főzhetünk belőle. Nemcsak élénkpiros színével fog kitűnni a polcon, hanem az íze is friss és könnyed lesz.
Mindig érett dinnyét válasszunk, hogy finom legyen a lekvárunk. Miután a dinnye sok vizet enged ki magából, így sűrítőanyagot kell hozzá választani, erre az alma a legalkalmasabb, ami ráadásul teljesen természetes és a lekvár ízét sem befolyásolja.
Görögdinnyelekvár
![görögdinnye dzsem recept](https://kep.index.hu/1/0/3397/33976/339765/33976575_52d1ea041465dc7285b6f92694cb24e7_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm görögdinnye
- 180 gramm cukor
- 2 darab alma
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A görögdinnyét vágjuk fel, a húsát kockázzuk fel. Vegyük ki a magjait, majd a gyümölcshúst tegyük bele egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjen. Közben az almákat is szeleteljük fel.
Tegyük egy lábasba a dinnyét, adjuk hozzá a cukrot és két evőkanál citromlevet. Fedjük le, időnként megkeverve alacsony lángon kezdjük el főzni. Főzzük nagyjából egy órát. Fél óra után tegyük bele az almákat is.
Ha készen van, botmixerrel pépesítsük a gyümölcsöt, majd még 10 percre tegyük vissza főni.
A kész lekvárt tegyük steril üvegekbe, tekerjük rájuk a fedőt és fordítsuk fejjel lefelé őket. Pokrócba tekerve várjuk meg, amíg kihűlnek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!