Krémes, spenótos mártogatós cipóban: a vendégek kedvence lesz
Egy finom és tartalmas mártogatós mindig jól jön. Ez a spenóttal és articsókával készült változat pedig annyira ellenállhatatlan, hogy ezután csak ezt akarod majd enni.
Ha szereted az articsókát, akkor ki ne hagyd ezt a köretet! Keress fel egy nagyobb piacot, és szerezd be frissen ezt a nem hétköznapi, mutatós zöldséget, amíg tart a szezonja. Az elkészítése nagyon egyszerű, mindössze meg kell tisztítanod a szártól és a külső, ehetetlen levelektől, és már locsolhatod is rá a fűszeres pácot.
Tökéletes választás, ha grillezésre készülsz, de akkor sem kell lemondanod róla, ha nincsen grillsütőd, hiszen grillserpenyőben is tökéletesre sül. Ha pedig nem érted, hogy mi ez a nagy felhajtás az articsóka körül, akkor ebben a cikkben elolvashatod, hogy miért érdemes rendszeresen fogyasztanod.
Az articsókákat öblítsük le folyó víznél, és vágjuk le a hosszabb szárakat. Tegyük enyhén sós, forrásban levő vízbe, és fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk puhára. Szűrjük le, hagyjuk langyosra hűlni, majd vágjuk félbe, és tisztítsuk meg a külső levelektől.
Amíg az articsókák főnek, keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a citromhéjat, a fokhagymát, a sót és borsot, és alaposan dörzsöljük az articsókákba.
Tegyük őket vágási felületükkel a grillrácsra vagy serpenyőre, és lefedve süssük 10-15 percig, vagy amíg aranybarna színűek nem lesznek. Szedjük tányérokra, és még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu