Laktató csirkés panini, ha nincs sok időd: pesztótól lesz izgalmas
Szendvics és szendvics között is óriási különbségek lehetnek attól függően, mivel dúsítod, hogyan készíted. A csirkés panini nem csak isteni, egy főétkezést is kivált.
Pizza, de mégsem, vega, de nagyon izgalmas, ez a leveles tésztás nasi garantáltan levesz a lábadról. Csupán 5 könnyedén beszerezhető alapanyag kell hozzá, mégis valódi ízbombát tehetsz az asztalra.
A leveles tésztán pesztó terül el, ez lehet bolti is, ha időszűkében vagy, de házilag is elkészítheted. Erre aztán előfőzött brokkoli, articsóka és krémfehérsajt kerül. Ahogy összesülnek a vitaminbomba zöld és fehér alapanyagok, fenséges étel születik.
Sóra nem igazán lesz szükséged, mivel a pesztó és a sajt is elég sós, maximum a brokkoli főzővizébe tegyél egy keveset.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A brokkolit szedjük egészen apró rózsákra. Forrósítsunk enyhén sós vizet egy lábasban, dobjuk bele a brokkolit, főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. 30x33 centis téglalappá (vagy a tepsink méretére). Tegyük át a tepsibe, majd szurkáljuk meg villával a felületét (kivéve a széleken).
Kenjük rá a pesztót, majd oszlassuk el rajta a brokkolit és az articsókát. A krémfehérsajtot kockázzuk össze, szórjuk a tetejére.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, vagy míg a tészta alja aranybarna nem lesz.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors