Hamis pizza leveles tésztából: pesztó, brokkoli és sajt borítja

brokkolis-hamis-pizza
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs sok időd főzőcskézni, használj leveles tésztát, amelyből nem csak édes, sós finomságok is készülhetnek.

Pizza, de mégsem, vega, de nagyon izgalmas, ez a leveles tésztás nasi garantáltan levesz a lábadról. Csupán 5 könnyedén beszerezhető alapanyag kell hozzá, mégis valódi ízbombát tehetsz az asztalra.

A leveles tésztán pesztó terül el, ez lehet bolti is, ha időszűkében vagy, de házilag is elkészítheted. Erre aztán előfőzött brokkoli, articsóka és krémfehérsajt kerül. Ahogy összesülnek a vitaminbomba zöld és fehér alapanyagok, fenséges étel születik.

Sóra nem igazán lesz szükséged, mivel a pesztó és a sajt is elég sós, maximum a brokkoli főzővizébe tegyél egy keveset.

Pesztós pizza leveles tésztából

brokkolis-hamis-pizza2

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g leveles tészta
  • 1 fej brokkoli
  • 0.5 üveg bazsalikomos pesztó (kb. 100 g)
  • 150 g articsóka (olajban eltéve)
  • 120 g krémfehérsajt/feta
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A brokkolit szedjük egészen apró rózsákra. Forrósítsunk enyhén sós vizet egy lábasban, dobjuk bele a brokkolit, főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le.

A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. 30x33 centis téglalappá (vagy a tepsink méretére). Tegyük át a tepsibe, majd szurkáljuk meg villával a felületét (kivéve a széleken).

Kenjük rá a pesztót, majd oszlassuk el rajta a brokkolit és az articsókát. A krémfehérsajtot kockázzuk össze, szórjuk a tetejére.

Toljuk a sütőbe 15-20 percre, vagy míg a tészta alja aranybarna nem lesz.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük