Grillezett kukoricából készült tócsni friss petrezselyemmel
Cikkek
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha nyár, akkor grillezés, ha vízpart, akkor kukorica, ha összevonjuk a kettőt, akkor grillezett kukorica. Elképesztően jó állagot és intenzív ízt érhetünk el, ha megpirítjuk a kukoricát.
Ha pedig még mindig nem elég a jóból, akkor készítsünk belőle tócsnit. Friss petrezselyemből, kétféle liszttel készül, de reszelt sajttal is fel lehet turbózni. Petrezselyem helyett használhatunk koriandert, de a fűszerezéssel is lehet kísérletezni, a chili nagyon jól megy a kukoricához.
Végszükség esetén konzervből is készülhet
Bár pont az a lényege ennek a tócsninak, hogy grillezett kukorica az alapja, ha nincsen lehetőségünk a grillezésre vagy nagyon sürgősen kellene készítenünk valamit, akkor végszükség esetén konzervből is összeállítható. Ha pedig az előző napi grillpartiról maradt meg sok kukorica, akkor ne gondolkodjunk azon tovább, hogy mit készítsünk belőle.
A legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk az elkészült tócsnikat, de hűtőben 1 napig bátran tárolhatjuk őket. Lefagyasztani nem érdemes, közel sem lesz olyan az íze és az állaga, mint amilyennek lennie kellene.
Kukoricatócsni
Hozzávalók 6 adaghoz
- 0.33 bögre kukoricaliszt
- 0.25 bögre liszt
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 1 marék petrezselyem
- 0.33 bögre tej
- 2 bögre grillezett kukorica
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
Grillezzük meg a kukoricát, vágjuk le róla a szemeket. Ha nagyon sietünk, használhatunk konzervet is.
Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet, sütőport, fűszereket és az apróra vágott petrezselymet. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, kevergessük, míg sűrű massza nem lesz. Mehet bele a kukorica is.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd öntsünk bele 1/3 bögrényi adagokat, annyit, amennyi kényelmesen elfér egymás mellett. Süssük 5-5 percig mindkét felét, míg aranybarna nem lesz.
Melegen, tejföllel vagy joghurtos mártogatóssal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!