Baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyó: sütőben is megsütheted
Ha a húsgolyót sajttal töltöd meg, isteni krémes lesz a belseje, baconbe tekerve pedig nem szárad ki.
A húsgolyó egyszerű finomság, bátran kijelenthető, hogy mindenki szereti. Végtelen variációban készülhet, sertés-, marha-, csirke- vagy pulykahúsból is összeállítható. A massza fűszerezésével is játszhatsz, használhatsz sokfajta ízesítőt, de olykor néhány alapanyag is elég, hogy az ízek szimfóniája rabul ejtsen.
Maradva az egyszerűség vonalán, a hús a hagyományos só, bors, fokhagyma ízesítés mellett gyömbérrel egészül ki, amelytől pikánsabb, különlegesebb lesz. A megsült húslabdákat sok mindennel kínálhatod, lehet az saláta, krumplipüré, de még a szerény paradicsomos tészta tetején is szervírozhatod, egy biztos, aki kóstolja, követeli majd a repetát.
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük össze a masszát.
A masszából formázzunk tetszőleges méretű húsgolyókat, majd kevés olajon, 8-12 perc alatt, fedő alatt, félidőnél megforgatva süssük készre őket.
A húsgolyót kínáljuk saláta vagy zöldséges rizs, krumplipüré, izgalmas mártás mellé.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu