Sűrű padlizsánragu keleti fűszerekkel: könnyed fogás párolt rizzsel
Ez az egyszerűen készülő padlizsánragu gazdagon fűszerezett, tápláló fogás, amelybe ráadásként csicseriborsó is kerül.
Ez a padlizsán a tökéletes nyári harapnivaló, amely előétel, köret, de akár önmagában is könnyed, tápláló fogás lehet. Nincsen vele más dolgod, mint felszeletelni a padlizsánt, és rákanalazni a paradicsomos feltétet.
Ebben az esetben az ízesítők között olyan hozzávalók kaptak helyet, mint a bazsalikom, a fokhagyma és a balzsamecet, de tetszés szerint más fűszereket is felhasználhatsz: a petrezselyem, a kakukkfű, az oregánó vagy épp a rozmaring is jól áll ennek az összeállításnak.
A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk fél centiméter vastag szeletekre, és helyezzük egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire.
A feldarabolt paradicsomot tegyük tálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, balzsamecettel, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal, majd kanalazzuk a padlizsánszeletekre.
Szórjuk meg a vegán sajttal, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a padlizsánok kellemesen puhák és aranybarnák.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu