Mutatós padlizsánszeletek a sütőből: 10 perc vele a munka

20
Nyomtatás
Sajtos-padlizsanszeletek-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezzel a pofonegyszerű fogással mindig biztosra mehetsz: a gyors padlizsánszeleteket percek alatt előkészítheted, a munka többi részét pedig már a sütő végzi.

Ez a padlizsán a tökéletes nyári harapnivaló, amely előétel, köret, de akár önmagában is könnyed, tápláló fogás lehet. Nincsen vele más dolgod, mint felszeletelni a padlizsánt, és rákanalazni a paradicsomos feltétet. 

Ebben az esetben az ízesítők között olyan hozzávalók kaptak helyet, mint a bazsalikom, a fokhagyma és a balzsamecet, de tetszés szerint más fűszereket is felhasználhatsz: a petrezselyem, a kakukkfű, az oregánó vagy épp a rozmaring is jól áll ennek az összeállításnak.

Gyors padlizsánszeletek

Sajtos-padlizsanszeletek

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db gömbölyű padlizsán
  • 4 közepes paradicsom feldarabolva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 3 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 100 g vegán sajt lereszelve (vagy más tetszőleges sajt)
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mossuk meg, vágjuk fél centiméter vastag szeletekre, és helyezzük egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsire.

A feldarabolt paradicsomot tegyük tálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, balzsamecettel, ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal, majd kanalazzuk a padlizsánszeletekre.

Szórjuk meg a vegán sajttal, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a padlizsánok kellemesen puhák és aranybarnák.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon