Villámgyors, egyszerű habos-túrós süti – Kész réteslapból is elkészítheted

túróssüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elképesztően gyorsan elkészül ez a túrós sütemény, szinte csak a sütőnek van dolga vele.

Sokszor nagyon jól jönnek azok a receptek, amelyekkel szinte semmi munka sincs. Szerencsére lehet kapni nagyon jó minőségű kész tésztákat, amelyekbe csak beleteszed a tölteléket, betolod őket a sütőbe és gyorsan kész is van a finom sütemény. Ez nem lustaság, de sokszor az idő sokkal nagyobb úr, édességre meg szükség van.

Az egyik ilyen kész tészta a rétestészta. Ha nem szeretnél sokáig bajlódni a tésztanyújtással, akkor nagy segítség lehet. Nem csak klasszikus rétes készítéséhez használhatod, ha csak lefekteted a lapokat és jó vastagon megkened őket töltelékkel, akkor is tökéletes süteményt kapsz. Egy jó túrós dsszert mindig jól jön, ha pedig még csokirajongó is vagy, akkor ezt a túrós brownie-t készítsd el.

Ez a réteslapok közé pakolt habos-túrós biztos a kedvenced lesz, pláne, hogy tényleg villámgyorsan kész van. Ha azt szeretnéd, hogy szinte csak töltelékből álljon a sütid, akkor egy-egy réteslappal dolgozz, de ha kicsit több tésztát szeretnél, akkor két réteg lapot is tehetsz egymásra és úgy halmozhatod rá a tölteléket. 

Habos-túrós sütemény

túrós süti recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 csomag réteslap
  • 650 gramm túró
  • 3 darab tojássárgája
  • 4 darab tojásfehérje
  • 3 evőkanál tejföl
  • 120 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál liszt
  • vaj (kenéshez)
  • porcukor (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a zsemlemorzsát és a lisztet. 3 fehérjéből verjünk kemény habot, keverjük óvatosan hozzá a túróhoz. A megmaradó tojásfehérjét tegyük félre a kenéshez. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

Egy tepsit takarjunk le sütőpapírral és fektessünk rá egy réteslapot. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd tegyük rá a túrós töltelék egyharmadát. Fektessük rá a következő réteslapot, kenjük meg ismét olvasztott vajjal, halmozzunk rá ismét egyharmadnyi tölteléket, majd fedjük le ismét egy réteslappal. Ezt is kenjük meg olvasztott vajjal, majd következik a maradék töltelék és megint fedjük le egy réteslappal. Az utolsó réteslapot kenjük meg tojásfehérjével, majd a süteményt tegyük a sütőbe. Süssük 20 percig, amíg a teteje kicsit meg nem pirul.

Ha egy kicsit hűlt, szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük