Elképesztően habos tejpite túróval - Csak össze kell keverni a hozzávalókat

tejpite cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olyan gyorsan összeállíthatod ezt a tejpitét, hogy mire befejezitek az ebédet, tálalhatod is a süteményt.

Sosem árt, ha van olyan süti a tarsolyodban, ami tényleg pillanatok alatt készül el. Jó, a sütési időn nem spórolhatsz, de legalább az összeállítása nem tart sokáig és a konyha sem fog úszni utána.

A kuglóf például ilyen, bármennyire is elegánsan hangzik a neve, a tészta pikk-pakk megvan, utána pedig csak a sütő előtt állva kell erősen koncentrálni, hogy kész legyen. Ez a vaníliás-túrós kombináció isteni, biztosan sikered lesz vele. Egyébként is, aminek a tésztájában túró van, csak finom lehet, legyen az édes vagy sós nassolnivaló, a pogácsának is nagyon jót tesz, elképesztően puha lesz tőle.

Ez a tejpite pedig tényleg annyi idő alatt lesz kész, amennyi idő alatt a család megeszi az ebédet, akár még az utolsó pillantban is elkészíthető. 

Habos, túrós tejpite

tejpite recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm tehéntúró (krémes)
  • 70 gramm liszt
  • 180 gramm cukor
  • 300 milliliter tej
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot és a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot. Tegyük hozzá a túrót, keverjük össze.

Egy tepsit vékonyan vajazzunk ki. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

A masszát öntsük a tepsibe, süssük 20 percig.Várjuk meg, amíg egy kicsit hűl, akkor szeletelhető. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük