Hagymás, fehérboros máj: olyan puha, hogy szétolvad a szádban

30
Nyomtatás
Hagymás, fehérboros máj cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Jó sok hagymával, fehérborral és majoránnával készül a sült máj. Egyszerű, mégis nagyszerű étel, érdemes kipróbálni!

A belsőség sokak számára nem túl csábító alapanyag, pedig tele van ásványi anyagokkal, ráadásul nagyon finom is. A csirkemájból rengeteg izgalmas fogás készülhet, egyszerűbb vagy különlegesebb raguk, és rántva is érdemes kipróbálni.

Így lesz puha

A máj készítése során arra kell vigyázni, hogy ne legyen gumis. A belsőség könnyen kiszáradhat, ezért nem szabad túlsütni, a sózást pedig érdemes a végére hagyni.

A fehérboros máj chilivel is feldobható, mehet hozzá hegyes erős paprika. Az elkészült fogás bármilyen körettel kínálható, egyszerűen kenyérrel és savanyúsággal is jólesik.

Hagymás, fehérboros máj

Hagymás, fehérboros máj ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemáj
  • 4 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2.5 dl fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A májat alaposan tisztítsuk meg, a hártyákat távolítsuk el.

A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint. Ezután kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az előkészített májat. Forgassuk vele össze.

A májhoz adjuk hozzá a borsot, majoránnát, fokhagymát és a fehérbort.

A májat 10-15 percig főzzük, a vége felé sózzuk, és gyakran keverjük át.

Ha szeretnénk, az elkészült májat friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon