
10 izgalmas majonézes saláta: ott a helyük a húsvéti asztalon
A tojássaláta, krumplisaláta és kukoricasaláta régi kedvencek, melyek nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról.
A franciasaláta az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb saláta itthon, amely szinte minden ünnepkor, vendégségben vagy hidegtálas vacsorán megtalálható, húsvétkor pedig szinte kötelező.
A tejfölös-majonézes öntet krémes és lágy textúrát ad neki, amit kiegészít a csemegeuborka és az alma frissessége és roppanóssága.
A recept alapja franciasaláta-keverék. Amennyiben fagyasztottat vettünk, helyezzük forrásban lévő sós vízbe, főzzük puhára. Ez idő alatt vágjuk kockákra az almát és vékony karikákra a csemegeuborkát.
Az öntethez keverjük össze a majonézt, mustárt, tejfölt és a citrom levét, valamint fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Öntsük egy tálba az előkészített almát, csemegeuborkát, franciasaláta-keveréket, és zárásként locsoljuk meg az öntettel.
Ahhoz, hogy az ízek még jobban összeérjenek, pihentessük 1 órát hűtőszekrényben.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu