Hagyományos franciasaláta: a húsvéti hidegtálon is megállja a helyét

7
Nyomtatás
francia-salata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A franciasaláta egyik legjobb tulajdonsága, hogy gyorsan elkészíthető, és remekül passzol sültek, rántott ételek mellé, de önmagában is tökéletes választás egy könnyű vacsorához.

A franciasaláta az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb saláta itthon, amely szinte minden ünnepkor, vendégségben vagy hidegtálas vacsorán megtalálható, húsvétkor pedig szinte kötelező.

A tejfölös-majonézes öntet krémes és lágy textúrát ad neki, amit kiegészít a csemegeuborka és az alma frissessége és roppanóssága.

Hagyományos franciasaláta

francia-salata

Hozzávalók 6 személyre

  • 450 g fagyasztott franciasaláta-keverék
  • 2 db alma
  • 5 db csemegeuborka
  • 80 g majonéz
  • 2 ek. mustár
  • 400 g tejföl
  • 1 db citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A recept alapja franciasaláta-keverék. Amennyiben fagyasztottat vettünk, helyezzük forrásban lévő sós vízbe, főzzük puhára. Ez idő alatt vágjuk kockákra az almát és vékony karikákra a csemegeuborkát. 

Az öntethez keverjük össze a majonézt, mustárt, tejfölt és a citrom levét, valamint fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. 

Öntsük egy tálba az előkészített almát, csemegeuborkát, franciasaláta-keveréket, és zárásként locsoljuk meg az öntettel. 

Ahhoz, hogy az ízek még jobban összeérjenek, pihentessük 1 órát hűtőszekrényben.

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon