Így készítve nem lesz bőrös a puding teteje: 3 egyszerű praktikát mutatunk
A puding régóta ismert finomság, már a középkorban is fogyasztották, nem csak édes, meglepő sós variációkban is készítették.
Igaz, hogy nálunk nem divat a halloween, mint például Amerikában, ahol csokigyűjtéssel és rémisztgetéssel kötik egybe, ettől azonban még bele lehet kóstolni, és a gyerekeknek egy kis örömöt okozni. Éppen ezért találtuk ki ezt a sütés nélküli, édes, csokoládépudingos receptet.
Pofonegyszerű elkészíteni, hidegen az igazi, és a krémes, házi csokipudingra Oreo keksz is kerül, amelybe beledugdosunk néhány gumicukor kukacot. Ezzel máris kész a szeszélyes csokipuding!
A cukrot, a kakaóport, a keményítőt és a sót keverjük össze egy közepes méretű tálban.
Ezután tegyünk egy közepes méretű lábast a tűzhelyre, öntsük bele a száraz hozzávalókat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, közben keverjük, kezdjük el melegíteni.
Ha minden tej belekerült, fokozatosan kezdjük el emelni a hőt, egészen forrásig. Ez kb. 10 perc. A folyamatos keverésről se feledkezzünk meg!
Amikor a puding elkezd az edény széleinél bugyogni, forraljuk további egy percig.
A pudingnak sűrűnek kell lennie. Ha elérte a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a vaníliakivonatot.
Keverjük össze, majd vegyük le a tűzről és 5 perc hűtés után tegyünk a tetejére frissentartó fóliát, hogy ne tudjon a puding bőrösödni.
Tegyük a pudingot egy órára a hűtőbe.
Amíg a puding pihen, egy konyhai robotgépben daráljuk le a kekszet. Nem kell, hogy teljesen porrá daráljuk, elegendő, ha morzsás állagot kap.
Állítsuk össze a szeszélyes desszertet.
Készítsünk elő 4 poharat. Mindegyik aljára szórjunk egy evőkanál kekszmorzsát.
Erre mehet rá a puding, kb. a pohár 2/3 részéig. Végül egy ujjnyi vastagon halmozzunk a puding tetejére ismét morzsát.
Végezetül óvatosan rakosgassuk bele a morzsába a gumicukor kukacokat.
Tegyük be a hűtőbe a desszertet további 2-3 órára, majd tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images