Szeszélyes, halloweeni csokoládépuding: imádni fogják a gyerekek

6
Nyomtatás
halloween-i-csokipuding
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Közeleg a halloween, ami tökéletes alkalom arra, hogy a gyerekeket egy különleges desszerttel lepjük meg. Ezúttal egy könnyen és persze előre elkészíthető, házi piszokpudingreceptet mutatunk, amelybe még gumicukor is kerül.

Igaz, hogy nálunk nem divat a halloween, mint például Amerikában, ahol csokigyűjtéssel és rémisztgetéssel kötik egybe, ettől azonban még bele lehet kóstolni, és a gyerekeknek egy kis örömöt okozni. Éppen ezért találtuk ki ezt a sütés nélküli, édes, csokoládépudingos receptet.

Pofonegyszerű elkészíteni, hidegen az igazi, és a krémes, házi csokipudingra Oreo keksz is kerül, amelybe beledugdosunk néhány gumicukor kukacot. Ezzel máris kész a szeszélyes csokipuding!

Halloweeni csokoládépuding

halloween-i-csokipuding

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g kristálycukor
  • 40 g holland kakaó
  • 40 g kukoricakeményítő
  • 0.25 tk.
  • 1 l tej
  • 40 g sótlan vaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 20 db Oreo keksz
  • 20 db gumicukor
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot, a kakaóport, a keményítőt és a sót keverjük össze egy közepes méretű tálban.

Ezután tegyünk egy közepes méretű lábast a tűzhelyre, öntsük bele a száraz hozzávalókat. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, közben keverjük, kezdjük el melegíteni.

Ha minden tej belekerült, fokozatosan kezdjük el emelni a hőt, egészen forrásig. Ez kb. 10 perc. A folyamatos keverésről se feledkezzünk meg!

Amikor a puding elkezd az edény széleinél bugyogni, forraljuk további egy percig.

A pudingnak sűrűnek kell lennie. Ha elérte a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a vaníliakivonatot.

Keverjük össze, majd vegyük le a tűzről és 5 perc hűtés után tegyünk a tetejére frissentartó fóliát, hogy ne tudjon a puding bőrösödni.

Tegyük a pudingot egy órára a hűtőbe.

Amíg a puding pihen, egy konyhai robotgépben daráljuk le a kekszet. Nem kell, hogy teljesen porrá daráljuk, elegendő, ha morzsás állagot kap.

Állítsuk össze a szeszélyes desszertet.

Készítsünk elő 4 poharat. Mindegyik aljára szórjunk egy evőkanál kekszmorzsát.

Erre mehet rá a puding, kb. a pohár 2/3 részéig. Végül egy ujjnyi vastagon halmozzunk a puding tetejére ismét morzsát.

Végezetül óvatosan rakosgassuk bele a morzsába a gumicukor kukacokat.

Tegyük be a hűtőbe a desszertet további 2-3 órára, majd tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon