Halloweeni virslimúmia gyorsan: leveles tészta az alapja

Halloweeni virslimúmia cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A leveles tészta és a virsli nyerő páros, szuper harapnivaló készíthető belőlük. A kész múmiák mellé mártogatóst is kínálj, úgy sokkal jobban esik a finomság.

Házibuli, szülinapi zsúr, szilveszteri parti vagy egy kis halloweeni mulatság, bármilyen összejövetel is legyen, kellenek a finomságok, melyeket a vendégek jóízűen falatozhatnak. A sós nasik közül az egyik legnépszerűbb a leveles tésztába csomagolt virsli. A harapnivalót egyszerűen összedobhatod, és alkalomhoz illően szervírozhatod: halloweenre kis múmiák formájában kerüljenek az asztalra.

A mókás múmiákat gyerekjáték elkészíteni, épp ezért a lurkókat is bevonhatod a gyártásukba, élvezni fogják a múmiák öltöztetését. A finomság mellé kínálj ketchupot vagy valamilyen mártogatóst.

Halloweeni virslimúmia

Halloweeni virslimúmia ct

Hozzávalók 8 darabhoz

Alap:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • 8 darab virsli

Díszítés:

  • fehér csokipasztilla szükség szerint
  • lencse szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

A leveles tésztát terítsük vagy nyújtsuk ki, ezután vágjunk vékony csíkokat a tésztából (körülbelül 8-10 darabot).

A tésztacsíkokat kenjük le felvert tojással, majd spirál alakban tekerjük a virslikre.

A leveles tésztába csomagolt virsliket fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk az előmelegített sütőbe 8-12 percre.

A megsült virsliket díszítsük fel, helyezzük fel a szemeit, először a fehér csokis pasztillát, majd arra a lencseszemeket, kötőanyagnak mézet használhatunk. Ha nem kapsz fehér csokis pasztillát, akkor simán a lencseszemek is megfelelnek.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük