Virsli perectésztába csomagolva: baráti beszélgetések mellé tökéletes választás
A virsli tésztába csomagolva kiváló vendégváró, de ha újítanál a bevált recepten, kelt vagy leveles tészta helyett más ruhát is kaphat.
Házibuli, szülinapi zsúr, szilveszteri parti vagy egy kis halloweeni mulatság, bármilyen összejövetel is legyen, kellenek a finomságok, melyeket a vendégek jóízűen falatozhatnak. A sós nasik közül az egyik legnépszerűbb a leveles tésztába csomagolt virsli. A harapnivalót egyszerűen összedobhatod, és alkalomhoz illően szervírozhatod: halloweenre kis múmiák formájában kerüljenek az asztalra.
A mókás múmiákat gyerekjáték elkészíteni, épp ezért a lurkókat is bevonhatod a gyártásukba, élvezni fogják a múmiák öltöztetését. A finomság mellé kínálj ketchupot vagy valamilyen mártogatóst.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A leveles tésztát terítsük vagy nyújtsuk ki, ezután vágjunk vékony csíkokat a tésztából (körülbelül 8-10 darabot).
A tésztacsíkokat kenjük le felvert tojással, majd spirál alakban tekerjük a virslikre.
A leveles tésztába csomagolt virsliket fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk az előmelegített sütőbe 8-12 percre.
A megsült virsliket díszítsük fel, helyezzük fel a szemeit, először a fehér csokis pasztillát, majd arra a lencseszemeket, kötőanyagnak mézet használhatunk. Ha nem kapsz fehér csokis pasztillát, akkor simán a lencseszemek is megfelelnek.
Fotó: Getty Images