
Vajpuha tőkehalfilé tejszínes-kapros szósszal: pillanatok alatt kész a fehérjedús vacsora
A kapros szósz nagyon jól áll a tengeri halaknak, egy kis tejszínnel keverve csodás összhangot képeznek.
A bolti halrudacskák kényelmes megoldást jelentenek, de ha megnézed az összetevőket, gyakran hosszú listát találsz tele adalékanyagokkal, mesterséges ízfokozókkal. Ha valóban friss, tiszta alapanyagokból készült halrudacskákat szeretnél, érdemes otthon elkészíteni!
Bármilyen fehér húsú halat használhatsz hozzá, és ha a zsemlemorzsába kukoricakeményítőt is teszel, még ropogósabb lesz a bunda.
A halat megsütheted olajban, de akár sütőben is, ebben az esetben nem szívja magát tele zsiradékkal, és körülbelül 20 perc alatt elkészül. Sőt, forró levegős sütőben is elérheted a kívánt állagot.
Frissen a legropogósabb! Kínálj mellé házi tartármártást vagy joghurtos mártogatóst.
A halfilét töröljük szárazra, majd vágjuk körülbelül 2 centi széles rudakra. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg citromlével, és hagyjuk állni 10 percig.
A panírozáshoz a lisztet szórjuk egy tányérba. Egy másik edénybe rakjuk a tojásokat, és verjük fel egy csipet sóval. Egy harmadik edényben keverjük össze a zsemlemorzsát a kukoricakeményítővel és a fokhagymaporral.
A halat forgassuk először lisztbe, majd tojásba, végül a fűszeres morzsába.
Forró olajban süssük a szeleteket aranybarnára 3-4 perc alatt. Vegyük ki az olajból, és csepegtessük le, majd kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu