Krémes 30 perc alatt, és csak néhány alapanyag kell hozzá
Expressz málnás krémes
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Csodás tavaszi/nyári desszertet keresel
Mutatunk gyorsan egyet, amihez csak néhány alapanyag kell, és mindössze 30 perc. Hétvégi desszertnek, de felvágós vendégvárónak is tökéletesen megfelel. A lényeg, hogy jó alapanyagokat használjunk hozzá.
Leveles tésztából is lehet már vajjal készültet venni (az ára borsos kb. 600 Ft, de cserébe vajból van, Spar), a tejszín legyen 30%-os zsírtartalmú, állati eredetű (tökéletes a Lidl vagy az Aldi terméke), a mascarpone pedig sűrű (inkább Lidl). A málna természetesen más idénygyümölccsel is helyettesíthető.
Kép forrása: katucikonyha
Majdnem olyan egyszerű, mint a sütés nélküli, hideg sajttorta. Tulajdonképpen csak a keksz alapot kell kicserélni a leveles tésztára, és már helyben is vagyunk.
Konyhatechnikai gyorstalpaló jön
Aki szokott leveles tésztával dolgozni, alighanem észrevette már, hogy elég könnyen feldudorodik sülés közben. Ez egyrészt jól tud jönni, ha pogácsa készül, (a légkeverés a tuti megoldás). Ha viszont éppen azt szeretnénk, hogy lapos korongjaink maradjanak, mint most, akkor kénytelenek vagyunk beavatkozni: a legjobb, ha egy másik tepsiből készítünk rá nehezéket. Pontos leírás a receptkártyában.
Expressz málnás krémes
Hozzávalók 8 adaghoz
- 27.5 dekagramm készre nyújtott leveles tészta
- 20 dekagramm mascarpone
- 2 deciliter hideg habtejszín
- 12 dekagramm porcukor
- 0.5 darab vaníliarúd
- 10 dekagramm málna
Elkészítés:
A leveles tésztából 24 egyforma kört szúrunk ki (kb. 5 cm-es átmérőjűen legyenek).
Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és vékonyan megszórjuk kb. 2 dkg porcukorral. Ráborítunk egy másik sütőpapírt és egy sütőlemezt, így a tésztakorongok nem emelkednek meg sülés közben. 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Az utolsó percekben érdemes ellenőrizni, nehogy megégjenek a lapok.
A kész korongokat hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukor felével. A krémsajthoz adjuk a vanília kikapart magjait, és robotgéppel fellazítjuk. Beleforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet csillagcsövű habzsákba töltjük, és adagonként 3 tésztalap közé nyomjuk. Az elkészült tortácskákat krémmel és málnával díszítve tálaljuk.
Kép forrása: katucikonyha