Krémes, házi almapüré: az egyszerű finomságot babáknak is adhatod
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Néhány plusz alapanyaggal feldobva felnőttek is imádni fogják pufi palacsinta vagy gofri mellé fogyasztva.
Az egészséges alma a babák életében is fontos szerepet játszik, püré formájában 4 hónapos koruktól már megkóstolhatják. Az első találkozásnál a gyümölcsöt párold, mivel a nyersen reszelt almától szorulás alakulhat ki. Először nem érdemes semmit a püréhez keverni, a későbbiekben már egyes tejtermékekkel is dúsíthatod, lehet az joghurt vagy kefir. A tejtermékkel való párosítás 6 hónapos kortól javasolt, de mindenképp konzultálj védőnővel, ha kérdés merülne fel.
Az én családomban a kicsik babakeksszel kapják a pürét, de természetesen nem csak a legkisebbeknek ajánljuk az almaszószt. A finomságot reggeli pufi palacsinta vagy gofri mellé is kínálhatod. A felnőtt verzióban fahéj és cukor is kerülhet a püréhez, sőt, aki szereti, mazsolát is adhat hozzá.
Házi almapüré
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 darab alma
- 150 g natúr joghurt
- 4 darab babakeksz
- babavíz szükség szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát kockázzuk fel, majd kevés vízben pároljuk puhára.
A kihűlt almát a joghurttal és a babakeksszel turmixoljuk, ha nagyon sűrű, babavízzel hígítsuk a pürét.
Fotó: Getty Images