A legfinomabb házi barackbefőtt – Így nem puhul meg a gyümölcs

őszibarackbefőtt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár nyersen az igazi, jól elkészítve befőttként is nagyon finom az őszibarack, a nyár egyik legzamatosabb gyümölcse.

A szezon egyik legfinomabb gyümölcse az őszibarack, amely a nevével ellentétben már nyáron is terem. Nem lehet eleget enni belőle, de megunni sem. Nemcsak süteményekbe, például pitékbe, hanem húsok mellé is illik, a csirkehúst kifejezetten feldobja. 

Szerencsére eltehetsz belőle télire is, készíthetsz belőle dzsemet, de a nagy kedvencemet, befőttet is, így még a ropogósságát is megőrzi a gyümölcs. 

Házi barackbefőtt

őszibarackbefőtt recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 6 kilogramm őszibarack
  • 3 evőkanál cukor (üvegenként)
  • 1 darab citrom
  • víz (amennyi szükséges)
Recept idők

Elkészítés:

Sterilizáljuk az üvegeket. 

A barackokat alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, a magjukat pedig szedjük ki. Tegyük őket hideg citromos vízbe 15 percre. 

Pakoljuk őket szorosan egymás mellé az üvegekbe, majd mindegyikbe szórjunk 3 evőkanál cukrot, végül öntsük fel annyi hideg vízzel, amennyi ellepi a gyümölcsöt. Szorosan zárjuk le az üvegeket, majd tegyük őket vízzel töltött tepsibe - a víz a tepsi feléig érjen. Rakjuk a sütőbe, majd 160 fokon, gyöngyözéstől számítva 30 percig gőzöljük. 

Hagyjuk az üvegeket kihűlni a sütőben, majd tegyük száraz, kicsit hűvösebb helyre.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük