
A legfinomabb házi barackbefőtt – Így nem puhul meg a gyümölcs

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
Bár nyersen az igazi, jól elkészítve befőttként is nagyon finom az őszibarack, a nyár egyik legzamatosabb gyümölcse.
A szezon egyik legfinomabb gyümölcse az őszibarack, amely a nevével ellentétben már nyáron is terem. Nem lehet eleget enni belőle, de megunni sem. Nemcsak süteményekbe, például pitékbe, hanem húsok mellé is illik, a csirkehúst kifejezetten feldobja.
Szerencsére eltehetsz belőle télire is, készíthetsz belőle dzsemet, de a nagy kedvencemet, befőttet is, így még a ropogósságát is megőrzi a gyümölcs.
Házi barackbefőtt

Hozzávalók 6 adaghoz
- 6 kilogramm őszibarack
- 3 evőkanál cukor (üvegenként)
- 1 darab citrom
- víz (amennyi szükséges)
Elkészítés:
Sterilizáljuk az üvegeket.
A barackokat alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, a magjukat pedig szedjük ki. Tegyük őket hideg citromos vízbe 15 percre.
Pakoljuk őket szorosan egymás mellé az üvegekbe, majd mindegyikbe szórjunk 3 evőkanál cukrot, végül öntsük fel annyi hideg vízzel, amennyi ellepi a gyümölcsöt. Szorosan zárjuk le az üvegeket, majd tegyük őket vízzel töltött tepsibe - a víz a tepsi feléig érjen. Rakjuk a sütőbe, majd 160 fokon, gyöngyözéstől számítva 30 percig gőzöljük.
Hagyjuk az üvegeket kihűlni a sütőben, majd tegyük száraz, kicsit hűvösebb helyre.
Fotó: Getty Images