Szaftos csevapcsicsa házilag: tzatzikivel és sült krumplival kínáld

2
Nyomtatás
Házi csevapcsicsa cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csevapcsicsa a Balkán kedvence, amiért minden húsimádó odáig van, csak szeretni lehet.

A darált húsos finomság, a csevapcsicsa, vagy ahogy sokan nevezik, a csevap, a leggyakrabban kis hengerek formájában pirul, de golyókat is formázhatsz a daráltból, ha az úgy kényelmesebb. Hagyományosan kétféle hús keverékéből készül, marha és bárány, vagy marha és sertés.

A finomságot többféle recept szerint kipróbálhatod, én most egy kis ajvárt is kevertem a masszába, amit sokan a pirult hús mellé kínálnak. Én serpenyőben sütöttem meg a csevapot, de grillre is lehet dobni, ha úgy szeretnéd.

Házi csevapcsicsa

Házi csevapcsicsa ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 kg darált hús (sertés, marha vagy vegyes)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 4 evőkanál ajvár
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd húzzuk le a tűzhelyről és a fokhagymát is keverjük hozzá.

A darált húshoz keverjük hozzá a dinsztelt hagymát, sót, borsot, füstölt paprikát, Cayenne-borsot és az ajvárt.

A darált húsos masszából formázzunk kis hengereket vagy golyókat, majd pirítsuk le egy kevés olajon minden oldalukon.

Az elkészült finomságot kínáljuk lepénykenyérrel, sült krumplival és tzatzikivel.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon