Házi csirkenuggets egyszerűen: az aranybarna falatok sütőben készülnek

Házi csirkenuggets cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Varázsold az otthonodba a gyorséttermi élményt ezekkel az aranybarna finomságokkal, nagyon omlós és puha lesz a hús.

A csirkenuggets sokak gyengéje, a gyerekek is imádják. A finomságot otthon is el lehet készíteni, sőt kifejezetten ajánlott, mert amellett, hogy nagyon finom a házi változat, olaj hozzáadása nélkül is meg tudod sütni.

Az aranybarna finomság rendkívül ízletes, fokhagyma és parmezán teszi nagyszerűvé, és akkor ott van még a joghurt, mely szaftosan tartja.

Tipp a ropogós panírhoz

A hagyományos morzsát pankóra is cserélheted, vagy a hagyományoshoz keverj 2-3 evőkanál kukoricadarát. Az egyszerű alapanyagtól kellemesen ropogós lesz a finomság.

Házi csirkenuggets

Házi csirkenuggets ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 bögre zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráljuk le kétszer, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és a reszelt parmezánt. Ezután formázzunk belőle  tetszés szerinti falatokat.

A csirkefalatokat először forgassuk meg a joghurtban, majd a zsemlemorzsában, ezután rakosgassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. A falatokat süssük 30-35 percig, félidőnél fordítsuk meg. (Mivel minden sütő más, és a falatok mérete is meghatározó, ezért néhány perccel tovább is lehet sütni a húst.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük