
Krémes, házi pisztáciafagylalt: főzött krém az alapja
Javában tombol a nyár, amelynek a főzött, krémes házi fagyik is részét képezik. Ezúttal egy pisztácia ihlette, vaníliás fagylaltreceptet mutatunk nektek.
Nyáron az egyik legnépszerűbb hely a fagylaltozó szokott lenni. Mivel a nyár már májusban itt toporog az ajtóban, így nem kérdés, hogy a fagylalt előtérbe kerül, ez az egyik legnagyobb kedvenc az édesszájú gyerekek körében.
Ezúttal azonban egy otthon elkészíthető, fagylaltgépet nem igénylő eperfagyit mutatunk, amivel meglepheted a legkisebbeket, garantáltan imádni fogják!
Először készítsük el az eperpürét, ami a receptünk titka.
Ehhez a frissen mosott és szárától megfosztott epreket vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük bele egy kisebb lábasba. Adjuk hozzá a vizet és a cukrot.
Forraljuk fel, majd vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük további 10-15 percig, amíg az eper teljesen megpuhul.
Vegyük le a tűzről, majd egy botmixerrel pürésítsük simára.
Mérjünk ki belőle kb. 360 ml-t, és hagyjuk kihűlni.
Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt.
Óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt a cukrozott sűrített tejbe, majd adjuk hozzá az eperpürét.
Keverjük addig, amíg szép, márványos vagy egységesen rózsaszínű nem lesz.
A keveréket végül öntsük bele egy fagyasztóval kompatibilis formába, simítsuk el a tetejét és fedjük le fóliával.
Tegyük be a fagyasztóba kb. 5-6 órára, vagy amíg az teljesen meg nem fagy.
Kínáljuk fagyistálkákban vagy akár tölcsérekben is, és ízlés szerint szórjuk meg akár csokoládédarabkákkal is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu