Krémes, házi eperfagyi gép nélkül: álomfinom desszert egyszerűen

3
Nyomtatás
eperfagylalt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Fagyi nélkül már szinte el sem tudnánk képzelni a nyarat, és mi lehetne finomabb a házi készítésűnél?

Nyáron az egyik legnépszerűbb hely a fagylaltozó szokott lenni. Mivel a nyár már májusban itt toporog az ajtóban, így nem kérdés, hogy a fagylalt előtérbe kerül, ez az egyik legnagyobb kedvenc az édesszájú gyerekek körében.

Ezúttal azonban egy otthon elkészíthető, fagylaltgépet nem igénylő eperfagyit mutatunk, amivel meglepheted a legkisebbeket, garantáltan imádni fogják!

Házi eperfagyi

eperfagylalt

Hozzávalók 7 decihez

  • 500 g eper
  • 1 ek. víz
  • 2 ek. kristálycukor
  • 600 ml habtejszín
  • 300 ml cukrozott sűrített tej
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el az eperpürét, ami a receptünk titka.

Ehhez a frissen mosott és szárától megfosztott epreket vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük bele egy kisebb lábasba. Adjuk hozzá a vizet és a cukrot.

Forraljuk fel, majd vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük további 10-15 percig, amíg az eper teljesen megpuhul.

Vegyük le a tűzről, majd egy botmixerrel pürésítsük simára.

Mérjünk ki belőle kb. 360 ml-t, és hagyjuk kihűlni.

Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tejszínt.

Óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt a cukrozott sűrített tejbe, majd adjuk hozzá az eperpürét.

Keverjük addig, amíg szép, márványos vagy egységesen rózsaszínű nem lesz.

A keveréket végül öntsük bele egy fagyasztóval kompatibilis formába, simítsuk el a tetejét és fedjük le fóliával.

Tegyük be a fagyasztóba kb. 5-6 órára, vagy amíg az teljesen meg nem fagy.

Kínáljuk fagyistálkákban vagy akár tölcsérekben is, és ízlés szerint szórjuk meg akár csokoládédarabkákkal is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon