
Villámgyors fokhagymaszósz házilag – Húsok mellé, de pizzára is teheted

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A fokhagyma nemcsak az ételek lelke, hanem hangsúlyos ízű mártogatósok alapja is lehet.
A fokhagyma nemcsak isteni aromát ad az ételeknek, hanem elképesztően egészséges is, többek között vírus- és baktériumölő hatóanyagai vannak. Ha csak sütőben sütöd meg, isteni édeskés és krémes ízt kapsz, amit elég, ha pirítósra teszel, de természetesen alapanyagként szószokba vagy sült húsokhoz is felhasználhatod. Teljesen más ízt kap így az étel, mintha csak simán kevernéd hozzá a fokhagymát.
A fokhagyma és a tejföl nagyon klassz párosítás, elég csak a lángosra gondolni, de a töki pomposhoz is ez a szósz dukál. Ez az öntet is tejfölös alapú, az extra krémességért a majonéz felel, de abból nyugodtan tehetsz bele kevesebbet is. Itt olvashatsz ötleteket, hogy hányféle módon tudod felhasználni vagy elkészíteni a fokhagymát.
Házi fokhagymaszósz

Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 360 milliliter tejföl
- 100 milliliter majonéz
- 1 marék petrezselyem
- 1 teáskanál víz
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A fokhagymát nyomjuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalóval. Felhasználásig tartsuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images