Házi szilvaszósz húsok mellé: pikáns fűszerek teszik különlegessé

Házi fűszeres szilvaszósz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi szilvaszósz gyömbérrel, fokhagymával és chilivel megbolondítva készül, remekül illik sült és grillhúsok mellé.

Az ősz kiemelkedő sztárja a zamatos szilva. A csodás gyümölcs magában falatozva is nagyszerű, és rengetegféle finomság készülhet belőle. Különböző desszertek, lekvár, krémleves, köret és pálinka is.

A szilva remekül illik húsok mellé, nemcsak köret formájában, hanem különleges ízű szószként is, amit szendvicsekbe kenve is érdemes kipróbálni. A házi szósz pikáns, a gyömbér, fokhagyma és chili teszi izgalmassá a gyümölcsöt. A szilvaszószt más ízesítőkkel is feldobhatod, a friss zsályalevél, babérlevél és őrölt kömény is remekül illik hozzá. Almaecet helyett pedig fehérborecetet is használhatsz.

Házi fűszeres szilvaszósz

Házi fűszeres szilvaszósz ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg szilva
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál víz
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • fél teáskanál chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mossuk meg, távolítsuk el a magját, majd negyedekbe vágva tegyük fazékba.

A szilvához adjuk hozzá a cukrot, almaecetet, citromlevet és a vizet, majd tegyük fel főni. Közben reszeljük bele a gyömbért és a fokhagymát, és a fűszereket is adjuk hozzá (só, bors, chili). Amikor a gyümölcs puhára főtt, botmixerrel dolgozzuk simára, ha szeretnénk, kicsit darabosan is hagyhatjuk.

A házi szilvaszószt érdemes kóstolni, az ízeket saját ízlés szerint alakítani. Ha szükséges, só, bors, citromlé vagy chili kerülhet még bele.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük