13 tipp, amitől mennyei lesz a házi hamburger: a hús mellett a bucit is érdemes otthon készíteni
A világ egyik legkedveltebb étele a hamburger, elmondjuk, szerintünk mitől lesz igazán pazar az otthon készült verzió.
A hamburger az egyik legkedveltebb utcai finomság, mely nyáron éli igazán a fénykorát. A tomboló hőségben, a szabadtéri programok közben (strand vagy fesztivál), mikor megéhezik az ember, bőven találni hamburgerezőket, ahol ínycsiklandó kínálattal várják a burgerek szerelmeseit.
A strandételek közül a hamburger vitathatatlan kedvenc, mely többféle változatban kipróbálható. Finom magyarosan csalamádéval, vagy olvadó sajttal megpakolva, ahogy Amerikában szeretik.
Természetesen otthon is lehet hamburgert készíteni, így teljesen az ízlésedre alakíthatod. Sok helyen vesefaggyút kevernek a húsmasszához, ettől szaftos lesz, de reszelt sajttal vagy szalonnával is dúsíthatod. Az alábbi receptben zöldségek adják azt a bizonyos pluszt: reszelt hagyma, sárgarépa és zeller adja meg az ízét és tartja szaftosan a húspogácsát. A fűszerezésnél csak só, bors és fokhagyma kerül a darálthoz, de ha picit pikánsabbra vennéd, akkor chiliszószt vagy Worchester-szószt keverj hozzá.
A megtisztított vöröshagymát, sárgarépát, zellert és a fokhagymát reszeljük le. Ezután adjuk a darált húshoz a fűszerekkel (só és bors) együtt, és keverjük alaposan össze.
A masszából formázzunk ízlés szerint húspogácsákat, amelyeket forró, enyhén olajozott serpenyőben (grillen is lehet) mindkét oldalán süssünk készre.
Az elkészült húspogácsákat kínáljuk hamburgerzsemlében zöldségekkel és ketchuppal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu