Így használd fel a megmaradt húslevest: csodás ázsiai tésztaleves lesz belőle

instant ramen cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zacskós ramen rémisztő képződmény, mégis függői voltunk fiatal korunkban, különösen vizsgaidőszak idején.

Tíz évvel ezelőtt még nagy instant tésztalevesfüggő voltam, de ma már nem tudom, hogy bírtam megenni ilyesmit. A tésztaleves iránti vágy különösen szürke, esős, hűvös napokon, mikor kicsit amúgy is kapar a torkom és egyáltalán nincs kedvem főzni, újra rám tör, de már nem nyúlok zacskók után, csak a mélyhűtőbe a félretett húsleves adagokért. 

Emellett már csak kínai tojásos tésztára van szükség, némi fűszerre és egy hatperces tojásra a leggyorsabb expressz ramenhez, ami ugyan meg se közelíti a három napig készülő eredetit, mégis óriási örömet okoz műanyagok nélkül. 

Instant tésztaleves házilag

instant ramen kicsi

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 3 deciliter húsleves
  • 1 darab tojás
  • 0.25 teáskanál friss, reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 marék medvehagyma/újhagyma
  • 0.25 darab répa
  • 150 gramm kínai tojásos tészta
  • 2 csipet szezámmag
  • ízlés szerint chiliszósz (Sriracha)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztára forró vizet öntünk, letakarjuk és állni hagyjuk, míg meg nem puhul. Közben felmelegítjük a húslevest. Egy lábasban vizet forralunk a tojásnak. Ha a víz felforrt, beletesszük a tojást és 6 percig főzzük. Kivesszük, lehűtjük, meghámozzuk.

A répából csíkokat vágunk, a medvehagymát felaprítjuk, majd mindent tálba rendezünk. A tálba tesszük a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a chiliszószt, erre halmozzuk a megpuhult tésztát. Ráöntjük a levest, majd megszórjuk a répával, medvehagymával, beletesszük a tojást és végül szezámmaggal díszítjük. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük